Ételtcsakokosan
maxresdefault

Mi is a lángos? Kelt tészta, ami lehetőség szerint kerek alakú és könnyen el lehet készíteni. Vannak ehhez hasonló ételek még, lássunk párat!
Édes vagy sós, sima vagy töltött, olajban vagy tűzön sütött kelt tészták a bolygónk minden pontján találhatóak.
Sós “lángosok”
Purimaxresdefault
Indiai olajban sült kenyér, amely nem tartalmaz élesztőt, mégis a felszabaduló gőztől gömbölyűre felfújódik.
Forrás: youtube.com Sindi Kachori
Bannock1280px-Bannock_2

Kelta eredetű kenyérféle, ami Észak-Amerikában is elterjedt. Jellegzetessége, hogy tűz fölött serpenyőben vagy kerek formájú sütőlapon sütik a szabadban.
Forrás: wikipedia.org
Lihapiirakka1920x0
Finnországban a húsos pitét nevezik így, ami valójában kenyértésztába töltött rizses darált hús, olajban kisütve.
Forrás: www.valio.fi
Pizza
És végül, ha túlozni akarunk, akkor azt is mondhatnánk, hogy a pizza egy fajta lángos. 🙂
 
Édes “lángosok”
Elefántfül vagy hódfarok1280px-Fried_Dough_Toppings
Az Amerikai Egyesült Államokban Elephant ears-nek (Elefánt fülek), Kanadában BeaverTails-nek (Hódfarok) nevezett kerek, olajban kisütött élesztős tésztát a sütés után gyümölcsökkel és cukorral szórják meg.
Forrás: wikipedia.org
Mekitsa1280px-Mekici_and_jam
Bulgáriában reggelire fogyasztják ezt a kelt tésztát, amely joghurtot és tojást is tartalmaz Az olajban történő kisütést követően lakvárral fogyasztják. Szerbiában Mekike-nek mondják.
Forrás: wikipedia.org
PetullaIMG_1552[1]
Már távolabb áll a lángostól és inkább már a fánkhoz közelít az albán édesség a Petulla, da kis korong formák miatt még felfért listánkra.
Forrás:mimis-cookbook.blogspot.com
 
Receptek:

Kapcsolódó cikkek világ a fánkjairól:

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Nem elég kivágni a penészes részt!

eteltcsakokosan

A sokoldalú csicseriborsó

eteltcsakokosan

Befőzés – előkészületek

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató