Ételtcsakokosan

Élelmiszer-hamisításról hallhattunk a CSOPA-ban

2017. november 16.
image1

November 14-én, kedden este Dr. Helik Ferenc, a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője tartott érdekes előadást „Hamisítás – csalás és szándékos ártó cselekmények az élelmiszerláncban” címmel a Csodák Palotájában.
 
image1
Az igazgató úr előadásáról videófelvétel is készült, ami felkerült a Facebook-ra is. A CSOPA Cafe videóanyagából (ami 20.10-től indul) a nézők megismerhetik Helik doktor életútját, munkanapjainak időbeosztását, a hatósági állatorvosi munkát, továbbá a Kiemelt Ügyek Igazgatóságának tevékenységét.
Az előadásban Dr. Helik Ferenc részletesen ismertette az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia egyik fontos pillérét, az élelmiszerláncban felbukkanó visszaélések és a feketegazdaság elleni küzdelmet.  A rendezvényről készült videófelvételt a következő linken lehet megtekinteni: https://www.facebook.com/pg/galileowebcast/videos/

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miért nem lehet az alternatív gabonákból önmagukban tésztát készíteni?

eteltcsakokosan

Nyomokban … tartalmazhat?

eteltcsakokosan

Tojásfejtés természetesen

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató