• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Podcast
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
    • Grafikák
    • Konyhai útmutató
    • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2014-02-20 by

Lángos télen is

A lángosról mindig a nyár jut eszünkbe: strand, napsütés, vízpart hatalmas papíron kapjuk a ropogós, illatos tésztát. Miért ne ehetnénk ezt a meleg ételt a hideg téli napokon is?!

DSCN2944-300x225

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 7 g élesztő (vagy egy zacskó szárított élesztő)
  • 1 dl tej
  • 1 ek só
  • 2 doboz joghurt
  • 4-5 evőkanál langyos víz
  • olaj a sütéshez
  • fokhagyma
  • tejföl
  • reszelt sajt

Az élesztőt felfuttatom az 1 dl cukros tejben, közben a lisztet, a 2 doboz joghurtot és a sót összekeverem. A felfutatott élesztőt is beleöntöm a tálba és a robotgép dagasztó karjaival addig keverem, amíg hólyagos tésztát nem kapok. Ha szükséges kanalanként langyos vizet öntök hozzá. A tésztából kerek bucit gyúrok és lisztezve egy tálba teszem, meleg helyen a duplájára hagyom kelni.

Sütés előtt a serpenyőbe 1 ujjnyi olajat öntök és felforrósítom. A tésztából markonyi darabokat tépek és kerekre formálom őket, úgy hogy a szélénél csipkedve forgatom körbe a darabokat. Egyesével kisütöm a lángosokat, 2-3 perc oldalanként, nagyon figyelni kell, mert hamar megsülnek. A kész lángosokat papírtörlőre szedem.

Tálaláshoz megtisztítom a fokhagymát és lereszelem a sajtot, kinyitom a tejfölt. Lehet karikázni a fokhagymát, lehet beledörzsölni a tésztába, vagy zúzva, vízzel elkeverve eloszlatni a tésztakorong tetején.

Filed Under: Receptek Tagged With: élesztő, kelt tészta, lángos

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Milyen a „márkázott” vaj?…
  • Frissen fogyasztandó!
  • Folytatódik a Maradék nélkül
  • Miben más mint a többi?…
  • Biztonság a konyhában
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad