Ételtcsakokosan

Újrafelhasználható textilzsákok

2022. május 23.
A spanyol Alimente hasábjai arra hívják fel a figyelmet, hogy az újrahasználható textilzsákok sem nevezhetők tökéletesnek. Egyes szakemberek szerint megágyaznak az E.coli baktériumnak és a penésznek is.

Világszerte, nagy gondot okoznak a műanyag hulladékok, különösen a műanyag zacskók túlzott használata terheli meg a környezetünket.

A spanyol Alimente hasábjai azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy az újrahasználható textilzsákok sem nevezhetők tökéletesnek. Egyes szakemberek szerint megágyaznak az E.coli baktériumnak és a penésznek is.
Főleg a szövött, nagy pórusú textilzsákok képeznek kiváló táptalajt a kórokozóknak. Hiszen ha egyik alkalommal húst másik alkalommal zöldséget visznek benne az nem biztonságos.
Véletlenszerűen a kutatók fogyasztókat kérdeztek meg az újrahasználható batyu használati szokásaikról és kiderült, hogy a megkérdezettek 97%-a nem mossa ki a szatyrait.

A szakemberek 5 egyszerű műveletet javasolnak az újrafelhasználható táskák megfelelő használatához.

  1. A legjobb választás a pamuttasakok használata, mivel ezeket gyakran lehet mosni a mosógépben, vagy amikor elszennyeződnek.
  2. Ha az anyag, amellyel a zsák készül, nem mosható, akkor időről időre ki kell cserélni őket.
  3. Célszerű mindegyik zsákot egy élelmiszertípushoz rendelni: legyen egy a húsnak és egy másik a zöldségnek egy harmadik pedig a pékárunak.
  4. Minden mosás után gondoskodnunk kell arról, hogy a zsák száraz legyen, mielőtt újrahasználnánk azt, mivel a nedvesség elősegíti a baktériumok szaporodását.
  5. Semmiképpen se tároljuk az üres zsákokat nedves közegben.

 

Egyes gyártók már antibakteriális technológiával újrahasznosítható zsákok gyártásán dolgoznak, hogy biztonságos legyen a nyers hús és más élelmiszerek szállítása.

Forrás: https://www.alimente.elconfidencial.com/consumo/2019-10-29/reutilizar-bolsas-compra-bacterias_2301160/

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

Élelmiszerbiztonsági jó tanácsok húsvéti bevásárláshoz

eteltcsakokosan

Terítéken a burgonya

eteltcsakokosan

Jó ég, mire jó egy pelus?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató