Ételtcsakokosan

Egészségesen, olcsón és biztonságosan!

2019. január 17.
1.jpg

Egyre gyakoribb az a hibás vélekedés, hogy az egészséges étkezés drága. Azonban ha jobban belegondolunk minden alapos tervezés kérdése. De vajon hogyan étkezzünk egészségesen, olcsón és nem utolsó sorban biztonságosan? Ehhez gyűjtöttünk össze 5 tuti tanácsot.

1. Tervezzük meg a heti menüt. Ha szombaton szoktuk a nagybevásárlást elvégezni, akkor a péntek délután/este egy részét szánjuk a tervezésre, a szükséges alapanyagok összeírására. Érdemes ilyenkor megnézni a hűtő, a fagyasztó és a kamra tartalmát, hiszen előfordulhat, hogy van olyan alapanyag, amit sürgősen fel kell használni, míg más már épp fogyóban van.
2. Érdemes az évszaknak megfelelően tervezni a menüt, hiszen sokkal olcsóbbak a szezonális termékek és frissen magasabb a vitamintartalmuk is.
3. Az egyik legfontosabb pont a bevásárlás során a megbízható beszerzési forrás. Ha kimegyünk egy piacra, legyünk figyelmesek, érdeklődőek. Kérdezzünk a termelőtől, ismerjük meg őket. Kizárólag olyan zöldséget, gyümölcsöt és húsféléket vásároljunk, amelynek ismerjük a származását. Alkalmi árustól ne vásároljunk!
4. Cseréljük le a szokásos köreteket, nem csak a változatosság miatt, hanem egészségünk érdekében is. Próbáljuk ki krumpli helyett az édesburgonyát, fehér rizs helyett válasszuk inkább a barnát, a megszokott tészták helyett pedig teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát vagy párolt zöldségeket.
5. Készítsünk egyszerre nagyobb adagot, persze csak ésszerű határokon belül, hiszen senki sem szereti egy héten keresztül ugyanazt enni. Ugyanakkor vannak olyan ételek, amelyek tovább tárolhatóak, esetleg le is fagyaszthatók.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fokhagyma a varázsszer

eteltcsakokosan

Higiénia a piacokon

eteltcsakokosan

Segítség a mindennapjainkban

Nagy-RicsoyN

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató