Ételtcsakokosan

Tejszínes hal gombával

2022. április 8.

Hozzávalók:

1 kg afrikaiharcsa-filé

1 mokkáskanál csemege pirospaprika

3 evőkanál liszt

1 közepes vöröshagyma

10 dkg vaj

30 dkg csiperkegomba

1 dl tej

2 dl főzőtejszín

2 cl konyak

só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztet a pirospaprikával elkeverjük. A halat felszeleteljük, besózzuk, és megforgatjuk a paprikával elkevert lisztben. A hagymát a héjától megtisztítva nagyon apróra vágjuk. A vajon a hagymát megdinszteljük, a megtisztított, felaprított gombát rádobjuk. Körülbelül tíz percig együtt pároljuk. Közben a tejszínt és a tejet a megízesített sóval, borssal és egy evőkanál liszttel csomómentesre keverjük. A gombára öntjük, és beletesszük a halszeleteket is. Időnként óvatosan, hogy a hal ne törjön, átkeverjük. Tíz-tizenöt perc alatt készre pároljuk. Párolt rizst kínáljunk hozzá.

Tipp!
A gombák tisztításakor távolítsuk el a tönköt, hámozásra fiatal gombák esetében nincs szükség. Vadon termő gombáknál a rovarrágott részeket vágjuk ki! Ezután bő vízben mossuk meg a gombát, de ne áztassuk! Darabolás előtt csöpögtessük le. Csak megfelelő bizonylatokkal, tanúsítvánnyal ellátott gombát vásároljunk!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Így vásárolj karácsonyra!

eteltcsakokosan

Nyár és az uborka

eteltcsakokosan

Milyen uzsonnás dobozt válasszunk?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató