Ételtcsakokosan

Tejszínes hal gombával

2022. április 8.

Hozzávalók:

1 kg afrikaiharcsa-filé

1 mokkáskanál csemege pirospaprika

3 evőkanál liszt

1 közepes vöröshagyma

10 dkg vaj

30 dkg csiperkegomba

1 dl tej

2 dl főzőtejszín

2 cl konyak

só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztet a pirospaprikával elkeverjük. A halat felszeleteljük, besózzuk, és megforgatjuk a paprikával elkevert lisztben. A hagymát a héjától megtisztítva nagyon apróra vágjuk. A vajon a hagymát megdinszteljük, a megtisztított, felaprított gombát rádobjuk. Körülbelül tíz percig együtt pároljuk. Közben a tejszínt és a tejet a megízesített sóval, borssal és egy evőkanál liszttel csomómentesre keverjük. A gombára öntjük, és beletesszük a halszeleteket is. Időnként óvatosan, hogy a hal ne törjön, átkeverjük. Tíz-tizenöt perc alatt készre pároljuk. Párolt rizst kínáljunk hozzá.

Tipp!
A gombák tisztításakor távolítsuk el a tönköt, hámozásra fiatal gombák esetében nincs szükség. Vadon termő gombáknál a rovarrágott részeket vágjuk ki! Ezután bő vízben mossuk meg a gombát, de ne áztassuk! Darabolás előtt csöpögtessük le. Csak megfelelő bizonylatokkal, tanúsítvánnyal ellátott gombát vásároljunk!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Rendelkezik tartósító hatással?…

eteltcsakokosan

Az hogy lehet, hogy…?

eteltcsakokosan

A hatékony bevásárlás titka

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató