
Hozzávalók:
1 kg afrikaiharcsa-filé
1 mokkáskanál csemege pirospaprika
3 evőkanál liszt
1 közepes vöröshagyma
10 dkg vaj
30 dkg csiperkegomba
1 dl tej
2 dl főzőtejszín
2 cl konyak
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet a pirospaprikával elkeverjük. A halat felszeleteljük, besózzuk, és megforgatjuk a paprikával elkevert lisztben. A hagymát a héjától megtisztítva nagyon apróra vágjuk. A vajon a hagymát megdinszteljük, a megtisztított, felaprított gombát rádobjuk. Körülbelül tíz percig együtt pároljuk. Közben a tejszínt és a tejet a megízesített sóval, borssal és egy evőkanál liszttel csomómentesre keverjük. A gombára öntjük, és beletesszük a halszeleteket is. Időnként óvatosan, hogy a hal ne törjön, átkeverjük. Tíz-tizenöt perc alatt készre pároljuk. Párolt rizst kínáljunk hozzá.