A legjobb nyári hűsítő desszert a citromfagyi, ami házilag is könnyen elkészíthető, akár fagyigép nélkül is.
Hozzávalók:
3 dl zsíros (min. 33%) habtejszín
25 dkg porcukor
3 méretes citromból facsart citromlé
2 bio citrom reszelt héja
esetleg 1 kávéskanál kurkuma, mely elhagyható, csak a szép sárga szín miatt szükséges
Elkészítés:
A citromokat alaposan mossuk meg vízben, majd 2 citrom héját reszeljük le. A citromok kifacsart levét szűrjük át, és keverjük át a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Amennyiben szép sárga fagyit szeretnénk, tegyünk hozzá egy kávéskanál kurkumát is.
Az előzőleg alaposan behűtött habtejszínt elektromos habverővel kezdjük el felverni. Amikor már majdnem kemény, adjuk hozzá a citromos keveréket, majd verjük tovább, keményre a habot.
Kanalazzuk egy zárható dobozba, és tegyük a fagyasztóba, minimum 8-10 órára