Ételtcsakokosan

Tejszínes citromfagyi házilag

2022. április 8.

A legjobb nyári hűsítő desszert a citromfagyi, ami házilag is könnyen elkészíthető, akár fagyigép nélkül is.

Hozzávalók:

3 dl zsíros (min. 33%) habtejszín

25 dkg porcukor

3 méretes citromból facsart citromlé

2 bio citrom reszelt héja

esetleg 1 kávéskanál kurkuma, mely elhagyható, csak a szép sárga szín miatt szükséges

Elkészítés:

A citromokat alaposan mossuk meg vízben, majd 2 citrom héját reszeljük le. A citromok kifacsart levét szűrjük át, és keverjük át a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Amennyiben szép sárga fagyit szeretnénk, tegyünk hozzá egy kávéskanál kurkumát is.

Az előzőleg alaposan behűtött habtejszínt elektromos habverővel kezdjük el felverni. Amikor már majdnem kemény, adjuk hozzá a citromos keveréket, majd verjük tovább, keményre a habot.

Kanalazzuk egy zárható dobozba, és tegyük a fagyasztóba, minimum 8-10 órára

Tipp!
A citrusféléknél a külső felületkezelés engedélyezett gombaölő hatású növényvédő szerek felhasználásával és viaszbevonással történik, de előfordul, hogy növényvédő szer nélkül, csak viaszréteggel vonják be a gyümölcsöt. Vásárláskor mindig nézzük meg a héj kezelésére vonatkozó állításokat! Csak azoknak a gyümölcsöknek használjuk fel a héját, amelyek címkéjén az „a héj emberi fogyasztásra alkalmas” állítás található. Ha biztosra akarunk menni, vásároljunk biocitromot.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Lejárat után meddig jó bontatlanul…?

eteltcsakokosan

Idén is lesz szakácsverseny

eteltcsakokosan

Az ősz gyümölcsei: mandula és gesztenye

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató