Hozzávalók:
3 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
50 dkg bárányhús
1-2 db sárgarépa
1/2 db zellergumó
10 dkg zöldbab
10 dkg gomba
2 teáskanál fűszerpaprika
só és bors, ízlés szerint
2 teáskanál tárkony (lehet szárított vagy akár friss is)
1 teáskanál őrölt kömény
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A húst felkockázzuk. A hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bárányhúst és a fokhagymát is, a húst fehéredéséig pirítjuk. Körülbelül 15 percig, kis vízzel felöntve főzzük.
Megtisztítjuk a zöldségeket. A répát, zellert felkockázzuk. A zöldbabot és a gombát megmossuk, felszeleteljük. (A zöldbab lehet akár fagyasztott is, a gomba pedig sokféle, pl. szegfűgomba, vargánya, csiperke vagy bármilyen erdei gomba.) 15 perc elteltével megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a zöldségeket is, kivéve a gombát és a zöldbabot. Felöntjük, kb. 2 liter vízzel, és hagyjuk főni, míg a hús megpuhul. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a gombát és a zöldbabot is. Ízesítjük a citromlével. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk.Hozzáöntjük a leveshez, és pár percig forraljuk.