Ételtcsakokosan

A tisztógató

2019. november 28.
IMG_2025.jpg

Mától Te is részese lehetsz „A tisztogató” nevű játéknak, ami a Nébih virtuális valóság-szimulációja. A játékot egy Oculus Rifttel játszhatjuk végig, így nincs szükség zsinórra, szabadon mozoghatunk a 3×3 méteres területen, ahol a játék játszódik.
Az alaphelyzet, hogy egy konyhában meg kell oldanunk hét élelmiszerbiztonsági problémát. Minden megoldott feladat után kapunk egy pisztolyt, amivel a ránk támadó, óriás szalmonellákat kell kilőnünk, így tisztítjuk meg a konyhát. A játék 3 percig tart.

A Nébih kiemelt célja egy olyan tudástár létrehozása, ami alapján már a legfiatalabbak is megismerkedhetnek az élelmiszerbiztonság alapjaival. Ehhez az edukatív, játékos feladatokon, bemutatókon, kiadványokon túl – a hivatalok között is egyedülálló módón –, most a virtuális valóság világába csempészte bele a legfontosabb élelmiszerbiztonsági alapszabályokat.

Menjetek el, próbáljátok ki, és lássuk kinek sikerül elhárítani mind a 7 problémát!
Helyszín: VR-Park Budapest, 1066 Budapest, Teréz krt. 62.
Ízelítő a játékból itt:

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog… Amit a ribiszkéről tudni érdemes

eteltcsakokosan

Hány napja tojt tojásról beszélhetünk?…

szucseva

Hűtőtáskák kavalkádja

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató