Ételtcsakokosan

Sült libacomb

2013. november 11.

Libás étkek

A liba kiváló fehérjeforrás, de zsírtartalma miatt érdemes csak mértékkel fogyasztani. Húsa sötét színű, rostos, az úgynevezett barna húsú szárnyasok közé sorolhatjuk. Aromája és illata erőteljesebb, ezt vegyük figyelembe a libahúsból készült ételek elkészítésekor. A fiatal állatok húsa zsenge és ízletes, ezért a kisebb madarakat egyben sütve is el lehet készíteni, míg a nagyobbakat célszerű részeikre bontva párolni vagy sütni.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

  • 4 db libacomb,
  • kb. 3-4 dl olaj,
  • 2 fej vöröshagyma karikára vágva,
  • 4-5 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 erőleves kocka,
  • 1,5 dl száraz fehérbor,
  • só, őrölt feketebors, morzsolt majoránna,
  • 3 evőkanál mustár,
  • 2 evőkanál grillfűszer

ELKÉSZÍTÉS:

A combokat megtisztítjuk, megmossuk, majd papír törlővel szárazra töröljük és bedörzsöljük mustáros, olajos-borsos és grillfűszeres páccal. Lefóliázzuk és 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük. A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütjük, benne a combokat pár perc alatt körben megkapatjuk. Ezek után sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, közéjük rakjuk a vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, majd megszórjuk kevés majorannával. Aláöntjük a bort és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé pároljuk körülbelül 2,5–3 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyja is elfő. Végezetül fedetlenül, 220 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk és körülbelül 20-25 perc alatt piros ropogósra sütjük, miközben a saját levével többször meglocsoljuk, nehogy kiszáradjon. Tálalásnál a sült libacomb mellé párolt káposztát, pirított burgonyát vagy krumplipürét kínálunk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hány napja tojt tojásról beszélhetünk?…

szucseva

A sokoldalú csicseriborsó

eteltcsakokosan

Mennyi ideig ehető?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató