Ételtcsakokosan

Lejárat után meddig jó bontatlanul…?

2019. október 22.

Bolti rizstej lejárati idejét mennyire kell komolyan venni? Van tapasztalat, hogy lejárat után meddig jó bontatlanul?

A hűtőtárolást (0–10 °C) nem igénylő élelmiszerek minőség-megőrzési időtartamát az adott élelmiszer előállítója határozza meg, ez idő alatt az élelmiszer minősége nem csökkenhet a jogszabályban illetve a gyártási dokumentumban meghatározott szint alá. Legtöbb esetben a lejárt minőség-megőrzési idejű, csökkent minőségű élelmiszer elméletileg még fogyasztható, de a biztonságos fogyaszthatóságot egyik gyártó sem garantálja, ez irányú felelősségük csak a minőség-megőrzési időtartam lejárati napjáig tart.
A kereskedelemben kapható egyes rizsitalok (a tej megnevezés csak az állati eredetű tejeknél használható) dobozán feltüntetik, hogy pl. „felbontás után hűtőszekrényben tárolva 5 napig fogyasztható”, de ez is csak a minőség-megőrzési időtartamon belül érvényes.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Gluténmentesnek számít…?

eteltcsakokosan

Babaételek házilag, mire figyeljünk?

eteltcsakokosan

Érdekes kütyük

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató