Ételtcsakokosan

Lejárat után meddig jó bontatlanul…?

2019. október 22.

Bolti rizstej lejárati idejét mennyire kell komolyan venni? Van tapasztalat, hogy lejárat után meddig jó bontatlanul?

A hűtőtárolást (0–10 °C) nem igénylő élelmiszerek minőség-megőrzési időtartamát az adott élelmiszer előállítója határozza meg, ez idő alatt az élelmiszer minősége nem csökkenhet a jogszabályban illetve a gyártási dokumentumban meghatározott szint alá. Legtöbb esetben a lejárt minőség-megőrzési idejű, csökkent minőségű élelmiszer elméletileg még fogyasztható, de a biztonságos fogyaszthatóságot egyik gyártó sem garantálja, ez irányú felelősségük csak a minőség-megőrzési időtartam lejárati napjáig tart.
A kereskedelemben kapható egyes rizsitalok (a tej megnevezés csak az állati eredetű tejeknél használható) dobozán feltüntetik, hogy pl. „felbontás után hűtőszekrényben tárolva 5 napig fogyasztható”, de ez is csak a minőség-megőrzési időtartamon belül érvényes.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Rejtett zugok a konyhában

eteltcsakokosan

7 alapszabály az élelmiszer eredetű megbetegedések elkerülése érdekében

eteltcsakokosan

Szigorítás után jobb lesz a minőség

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató