Ételtcsakokosan

Vajon avas?…

2020. augusztus 13.
olvker-1.jpg

Ha kicsit „erős”, „csípős” íze van a máknak, az olyan fajta, vagy avas?

A mákot az olajos magvak közé soroljuk, ami azt jelenti, hogy alacsony víztartalom mellett fehérje és olajtartalma magas.
A zsíroknak és olajoknak ismert tulajdonsága, hogy a levegőn rövidebb-hosszabb idő alatt megavasodnak, amikor is csípős ízt és kellemetlen szagot kapnak. E változás alatt a zsírok kémhatása is megváltozik, savanyúvá válik. Az avasodás függ a környezet nedvességétől, többé-kevésbé a hőmérséklettől és a fényhatásoktól. A világosságtól védett és száraz környezetben, lehetőleg sötétben tartott olajos magvak hosszabb ideig ellen tudnak állni az avasodásnak, főként, ha a levegőtől teljesen elzárható edényben tartjuk azokat.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Rendszeresen fogyassz levest!

eteltcsakokosan

A tálalás

eteltcsakokosan

Pedálos vagy nem pedálos?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató