Ételtcsakokosan

Sonkás rakott krumpli

2022. április 8.

Hozzávalók:

50 dkg burgonya

25 dkg főtt, füstölt sonka

8 db tojás

5 dl tejföl

0,5 dl étolaj

20 dkg trappista sajt

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

Elkészítés:

6 db tojást és a burgonyát héjában megfőzzük, majd lehűtjük. Mindkettőt megpucoljuk és felkarikázzuk. A húsvétról megmaradt sonkát felkockázzuk. 2 tojást, a sóval, borssal és a tejföllel kikeverjük. Egy tűzálló tál aljára pici olajat öntünk, majd egy sor burgonyát, pár kanál tejfölös öntetet, sonkát, tojást rakunk egymásra. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok, de a lényeg, hogy burgonya legyen a felső szinten, amit a tejfölös öntettel még meglocsolunk. A burgonyákat közben pluszban is sózhatjuk, ízlés szerint. Ha kész a rétegezés, a tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe toljuk, és 180 fokon, 40-45 percig sütjük. Friss salátával tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Szörpöljünk!

eteltcsakokosan

Kompót, mikor ha nem most?

eteltcsakokosan

Teakenyér

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató