Ételtcsakokosan

Pácolt bárány grillen sütve

2022. április 8.

Hozzávalók:

1,5 kg báránycomb

1 dl olívaolaj

1 dl fehérbor

1 db citrom leve

2 mokkáskanál szárított oregánó

2 gerezd fokhagyma

3 db babérlevél

1 csokor petrezselyemzöld

só, őrölt bors

Elkészítés:

A húst a csontjáról leválasztjuk, majd felkockázzuk. Egy tálba tesszük, oregánóval, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet is. A citrom levével, olajjal és a borral meglocsoljuk, majd alaposan összekeverjük. Minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük. A húsról a levét leszűrjük, a babérleveleket eltávolítjuk, és akár grillsütőben vagy parázs felett 15 perc alatt készre sütjük. Jól illik mellé friss saláta vagy grillezett zöldségek, burgonya is.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ne együnk együtt a háziállatokkal!

eteltcsakokosan

Készíts házilag mustot

eteltcsakokosan

Kézszárítás, de vajon mivel?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató