Hozzávalók:
1,5 kg báránycomb
1 dl olívaolaj
1 dl fehérbor
1 db citrom leve
2 mokkáskanál szárított oregánó
2 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
só, őrölt bors
Elkészítés:
A húst a csontjáról leválasztjuk, majd felkockázzuk. Egy tálba tesszük, oregánóval, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet is. A citrom levével, olajjal és a borral meglocsoljuk, majd alaposan összekeverjük. Minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük. A húsról a levét leszűrjük, a babérleveleket eltávolítjuk, és akár grillsütőben vagy parázs felett 15 perc alatt készre sütjük. Jól illik mellé friss saláta vagy grillezett zöldségek, burgonya is.