Ételtcsakokosan

Miért jó az otthon készült ebéd?

2016. szeptember 20.

Több okból is érdemes otthon készíteni az ebédet és azt vinni magunknak a munkahelyre. Íme a 3 legfonotsabb ok!

Tudjuk mi van benneotthoniebed

A saját készítésű étel pont olyan, amilyennek szeretjük és tudjuk milyen alapanyagokból készül (figyelemmel lehetünk a fűszerekre és allergénekre). Garantált a tisztaság, hiszen magunk takarítjuk a konyhát és mosogatjuk az edényeket, evőeszközöket. Talán egészségesebben is táplálkozunk, ha otthon készítjük, mivel jobban odafigyelünk a friss alapanyagokra, a cukor, só és zsír mennyiségére.

Olcsóbb

4 adagnál már megéri otthon főzni, mint étteremből rendelni vagy erre szakosodott cégektől hozatni.

Lássunk egy példát: csirke pörkölt tésztával

1 kg csirkecomb 1000-1200 Ft között míg, egy zacskó száraztészta 300-400 Ft között mozog, a fűszereket, olajat, vizet és áramot beleszámolva 5 bőséges adag legfeljebb 1500-1600 Ft-ból megvan. Egy adag 320 Ft.

Ételfutár cégeknél 800-900 Ft között mozog egy adag ára.

A magunk készítette élelmiszereket talán jobban megbecsüljük és nem pazaroljuk, megesszük mindet. Valamint pont annyit adagolunk magunknak, amennyiről tudjuk, hogy megbirkózunk. Ha nem félkész- és készételeket vásárolunk, kevesebb csomagolóanyagot használunk el és ezáltal a környezetünket is óvjuk!

Ráadás: bármikor megehetjük

Ha magunknak viszünk ebédet, akkor vesszük elő, amikor mi szeretnénk! Nem kell a futárra várni 🙂

Nem azt javasoljuk, hogy soha ne rendeljünk ételt, illetve ne járjunk étterembe, de sokat spórolhatunk a hétköznapokban, ha magunk készítjük az ételeinket.

Kapcsolódó cikkek:

Fotó forrása: pinterest.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Répa, retek, paszternák

szucseva

Újrahasznosítható bevásárló zacskók tisztítása

eteltcsakokosan

Gyerekek, vásárlás és élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató