Több okból is érdemes otthon készíteni az ebédet és azt vinni magunknak a munkahelyre. Íme a 3 legfonotsabb ok!
Tudjuk mi van benne
A saját készítésű étel pont olyan, amilyennek szeretjük és tudjuk milyen alapanyagokból készül (figyelemmel lehetünk a fűszerekre és allergénekre). Garantált a tisztaság, hiszen magunk takarítjuk a konyhát és mosogatjuk az edényeket, evőeszközöket. Talán egészségesebben is táplálkozunk, ha otthon készítjük, mivel jobban odafigyelünk a friss alapanyagokra, a cukor, só és zsír mennyiségére.
Olcsóbb
4 adagnál már megéri otthon főzni, mint étteremből rendelni vagy erre szakosodott cégektől hozatni.
Lássunk egy példát: csirke pörkölt tésztával
1 kg csirkecomb 1000-1200 Ft között míg, egy zacskó száraztészta 300-400 Ft között mozog, a fűszereket, olajat, vizet és áramot beleszámolva 5 bőséges adag legfeljebb 1500-1600 Ft-ból megvan. Egy adag 320 Ft.
Ételfutár cégeknél 800-900 Ft között mozog egy adag ára.
A magunk készítette élelmiszereket talán jobban megbecsüljük és nem pazaroljuk, megesszük mindet. Valamint pont annyit adagolunk magunknak, amennyiről tudjuk, hogy megbirkózunk. Ha nem félkész- és készételeket vásárolunk, kevesebb csomagolóanyagot használunk el és ezáltal a környezetünket is óvjuk!
Ráadás: bármikor megehetjük
Ha magunknak viszünk ebédet, akkor vesszük elő, amikor mi szeretnénk! Nem kell a futárra várni 🙂
Nem azt javasoljuk, hogy soha ne rendeljünk ételt, illetve ne járjunk étterembe, de sokat spórolhatunk a hétköznapokban, ha magunk készítjük az ételeinket.
Kapcsolódó cikkek:
Fotó forrása: pinterest.com