Ételtcsakokosan

Miért jó az otthon készült ebéd?

2016. szeptember 20.

Több okból is érdemes otthon készíteni az ebédet és azt vinni magunknak a munkahelyre. Íme a 3 legfonotsabb ok!

Tudjuk mi van benneotthoniebed

A saját készítésű étel pont olyan, amilyennek szeretjük és tudjuk milyen alapanyagokból készül (figyelemmel lehetünk a fűszerekre és allergénekre). Garantált a tisztaság, hiszen magunk takarítjuk a konyhát és mosogatjuk az edényeket, evőeszközöket. Talán egészségesebben is táplálkozunk, ha otthon készítjük, mivel jobban odafigyelünk a friss alapanyagokra, a cukor, só és zsír mennyiségére.

Olcsóbb

4 adagnál már megéri otthon főzni, mint étteremből rendelni vagy erre szakosodott cégektől hozatni.

Lássunk egy példát: csirke pörkölt tésztával

1 kg csirkecomb 1000-1200 Ft között míg, egy zacskó száraztészta 300-400 Ft között mozog, a fűszereket, olajat, vizet és áramot beleszámolva 5 bőséges adag legfeljebb 1500-1600 Ft-ból megvan. Egy adag 320 Ft.

Ételfutár cégeknél 800-900 Ft között mozog egy adag ára.

A magunk készítette élelmiszereket talán jobban megbecsüljük és nem pazaroljuk, megesszük mindet. Valamint pont annyit adagolunk magunknak, amennyiről tudjuk, hogy megbirkózunk. Ha nem félkész- és készételeket vásárolunk, kevesebb csomagolóanyagot használunk el és ezáltal a környezetünket is óvjuk!

Ráadás: bármikor megehetjük

Ha magunknak viszünk ebédet, akkor vesszük elő, amikor mi szeretnénk! Nem kell a futárra várni 🙂

Nem azt javasoljuk, hogy soha ne rendeljünk ételt, illetve ne járjunk étterembe, de sokat spórolhatunk a hétköznapokban, ha magunk készítjük az ételeinket.

Kapcsolódó cikkek:

Fotó forrása: pinterest.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tisztaság és körültekintés

eteltcsakokosan

A nitrátban rejlő veszély

eteltcsakokosan

Szörpöljünk!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató