Ételtcsakokosan

Mi a különbség…?

2019. december 10.

A tejsavó- és a tejsavófehérje-por között mi a különbség?

 
A tejsavó a tejalvadás során keletkezik, a túró- és sajtgyártás mellékterméke. Ezen folyékony tejsavó „finomítása” (szűrés/ioncsere/mikrofiltráció: laktóz- és zsírrészek eltávolítása; magas hőmérsékletű szárítás: fehérje denaturálás) útján állítják elő a tejsavófehérje-port.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Malacfül és malacfarok

eteltcsakokosan

Sonkafőzés egyszerűen

eteltcsakokosan

Vizsgaidőszakban is csak okosan!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató