Ételtcsakokosan

Mi a különbség…?

2019. december 10.

A tejsavó- és a tejsavófehérje-por között mi a különbség?

 
A tejsavó a tejalvadás során keletkezik, a túró- és sajtgyártás mellékterméke. Ezen folyékony tejsavó „finomítása” (szűrés/ioncsere/mikrofiltráció: laktóz- és zsírrészek eltávolítása; magas hőmérsékletű szárítás: fehérje denaturálás) útján állítják elő a tejsavófehérje-port.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Jeges finomság

eteltcsakokosan

A legnépszerűbb teafajták I.

eteltcsakokosan

Még ezeket is elvethetjük!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató