Hozzávalók a húshoz 4 személyre:
Hozzávalók, 4 személyre:
4 db egész csirkecomb
3 teáskanál mustár
2 teáskanál méz
2 teáskanál só
1 kávéskanál bors
2 evőkanál olíva, esetleg napraforgóolaj
A pikáns, kicsit csípős ízeket kedvelők szórhatnak bele füstölt chilipaprikaport is.
Hozzávalók a krumplipüréhez 4 személyre:
20 dkg sütőtök (tisztítva, felkockázva)
40 dkg krumpli (kb. kétszer annyi, mint a sütőtök)
8 dkg vaj
2 dl langyos tej (amennyit majd a püré felvesz)
A csirke elkészítése:
A mustárt, mézet, sót, borsot, olajat, chilit összekeverjük, majd a csirkecombokat alaposan bedörzsöljük vele. Fél órát pácoljuk. Tepsibe tesszük, a maradék páclét ráöntjük, alufóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben, kb. 40 percet sütjük. Levesszük a tetejéről a fóliát, és még kb. tíz percet pirítjuk.
A krumplipüré elkészítése:
A tököt és a krumplit felkockázzuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, és két teáskanál sóval feltesszük főni. Addig főzzük, míg mindkét hozzávaló megpuhul. Ha kész, a vizet leöntve róla, burgonyanyomóval összetörjük. A vajat és a tejet hozzáadva felhabosítjuk.
Tipp!
Nyers csirkehús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre vagy ételekre.
A felvágott tök a nagy páratartalom miatt hűtőszekrényben csupán 1-2 napig tárolható.