Ételtcsakokosan

Mézes-mustáros csirkecomb, sütőtökös krumplipürével

2022. április 8.

Hozzávalók a húshoz 4 személyre:

Hozzávalók, 4 személyre:

4 db egész csirkecomb

3 teáskanál mustár

2 teáskanál méz

2 teáskanál só

1 kávéskanál bors

2 evőkanál olíva, esetleg napraforgóolaj

A pikáns, kicsit csípős ízeket kedvelők szórhatnak bele füstölt chilipaprikaport is.

Hozzávalók a krumplipüréhez 4 személyre:

20 dkg sütőtök (tisztítva, felkockázva)

40 dkg krumpli (kb. kétszer annyi, mint a sütőtök)

8 dkg vaj

2 dl langyos tej (amennyit majd a püré felvesz)

A csirke elkészítése:

A mustárt, mézet, sót, borsot, olajat, chilit összekeverjük, majd a csirkecombokat alaposan bedörzsöljük vele. Fél órát pácoljuk. Tepsibe tesszük, a maradék páclét ráöntjük, alufóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben, kb. 40 percet sütjük. Levesszük a tetejéről a fóliát, és még kb. tíz percet pirítjuk.

A krumplipüré elkészítése:

A tököt és a krumplit felkockázzuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, és két teáskanál sóval feltesszük főni. Addig főzzük, míg mindkét hozzávaló megpuhul. Ha kész, a vizet leöntve róla, burgonyanyomóval összetörjük. A vajat és a tejet hozzáadva felhabosítjuk.

Tipp!
Nyers csirkehús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre vagy ételekre.

A felvágott tök a nagy páratartalom miatt hűtőszekrényben csupán 1-2 napig tárolható.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

„Nyers, lekvár vagy szörpike, fogyassz sokat belőle!”

eteltcsakokosan

Csomagolva vagy anélkül? – 3. rész

eteltcsakokosan

Pitetitok

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató