Ételtcsakokosan

#Megelőzhető

2022. június 1.

#Megelőzhető kampányt indított a Nébih az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából.

Az élelmiszer-eredetű megbetegedések 70%-a a háztartásokban történik, az élelmiszerek helytelen kezelése vagy tárolása miatt. Erre, azaz a személyes felelősségre és a megelőzést szolgáló jó gyakorlatokra hívja fel a figyelmet az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából indított társadalmi célú kampányában az idén 10 éves Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A #megelőzhető kampány részeként szemléletformáló videókkal, a FAO üzeneteinek összefoglalásával és tematikus középiskolai tananyaggal is találkozhatnak az érdeklődők.

Egy kitüntetett nap a biztonságosabb mindennapokért június 7-e, az élelmiszerbiztonság világnapja, ám ahhoz, hogy elkerüljük az élelmiszer-eredetű megbetegedéseket, nem elég ezen az egy napon foglalkoznunk a témával.

A helyes élelmiszer-kezelési szabályoknak a mindennapjaink gyakorlatává kell válniuk. Erre hívja fel idén is a figyelmet a #megelőzhető című közösségi média-kampányában a Nébih.

A társadalmi célú kampány 2022. május 30-án indult és június 7-ig tart, középpontjában a hivatal három új szemléletformáló videója áll. A „Neked miért fontos?” kisfilm elgondolkodásra, a saját érintettségünkkel való szembenézésre ösztönöz. A másik két animáció pedig a helyes élelmiszer-kezelés, a -tárolás és a megelőzés, vagyis az élelmiszer-eredetű megbetegedések elkerülésének legfőbb lépéseit mutatja be.

A kampány részeként a FAO (az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete) üzeneteit, a Nébih saját élelmiszerbiztonsági tanácsait, valamint egy, a középiskolás korosztálynak szóló, élelmiszerbiztonság témakörével foglalkozó tananyagot is megismerhetnek az érdeklődők.

A #megelőzhető a hivatal internetes oldalain, Facebook és Instagram felületein, YouTube csatornáján fut, a szemléletformáló anyagok elérhetők a kampányoldalon is: https://portal.nebih.gov.hu/vilagnap.

További információ:

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

Allergének 2. – Tojás

eteltcsakokosan

A hordós savanyú

eteltcsakokosan

Selymes tojáslikőr házilag

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató