Ételtcsakokosan

Málnás muffin

2022. április 8.

Hozzávalók:

12 dkg vaj

17 dkg porcukor

2 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

28 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

2 dl tej

20 dkg málna

Elkészítés:

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral. A vaníliás cukrot és a tojásokat egyenként hozzáadjuk, amivel tovább habosítjuk a masszát. A sütőport és a lisztet is apránként beleszórjuk, és alaposan összedolgozzuk. A végén a málnát is hozzákeverjük.
12 db muffinformát papírral kibélelünk, elosztjuk bennük a tésztát, majd 180 °C-os sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp!
Felhasználástól függetlenül mindig friss, épp, nyomódástól, kórokozóktól és azok kártételétől, idegen anyagoktól és szagoktól mentes terméseket válogassunk. Hazaúton ügyeljünk, hogy a kosarunk legtetején szállítsuk, majd hazaérve egyből tegyük hűtőbe a friss árut. A málnát tárolás előtt nem szabad megmosnunk, mivel ezzel nagymértékben elősegítenénk a romlását.

Kapcsolódó tartalmak


Újrafelhasználható textilzsákok

A spanyol Alimente hasábjai arra hívják fel a figyelmet, hogy az újrahasználható textilzsákok sem nevezhetők tökéletesnek. Egyes szakemberek szerint megágyaznak az E.coli baktériumnak és a penésznek is.
Tovább olvasom

Bizonyos korig tiltólistán

Mi a gond a mézzel? Természetesen semmi, ha felnőttekről vagy idősebb gyerekekről van szó. Babákra viszont – annak ellenére, hogy tele van antioxidánsokkal, és alapvetően igen egészséges természetes édesítőszer – veszélyes lehet Clostridium-tartalma miatt.
Tovább olvasom

Related posts

Karamellás "fordított pite"

eteltcsakokosan

Gombás-fehérboros borjúszelet

Nagy-RicsoyN

Sajt, sajt minden mennyiségben 2.

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató