Ételtcsakokosan

Málnás muffin

2022. április 8.

Hozzávalók:

12 dkg vaj

17 dkg porcukor

2 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

28 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

2 dl tej

20 dkg málna

Elkészítés:

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral. A vaníliás cukrot és a tojásokat egyenként hozzáadjuk, amivel tovább habosítjuk a masszát. A sütőport és a lisztet is apránként beleszórjuk, és alaposan összedolgozzuk. A végén a málnát is hozzákeverjük.
12 db muffinformát papírral kibélelünk, elosztjuk bennük a tésztát, majd 180 °C-os sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp!
Felhasználástól függetlenül mindig friss, épp, nyomódástól, kórokozóktól és azok kártételétől, idegen anyagoktól és szagoktól mentes terméseket válogassunk. Hazaúton ügyeljünk, hogy a kosarunk legtetején szállítsuk, majd hazaérve egyből tegyük hűtőbe a friss árut. A málnát tárolás előtt nem szabad megmosnunk, mivel ezzel nagymértékben elősegítenénk a romlását.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hiánypótló „lejárati útmutató” készült

szucseva

Mire ügyeljünk a tojások tárolásakor?

eteltcsakokosan

Celeb séfek vs élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató