Ételtcsakokosan

9 ok, amiért érdemes magunkra főzni

2019. augusztus 12.

Mi a legjobb megoldás, hogy tudjuk mit eszünk? Ha magunk készítjük el!

  • A saját készítésű étel pont olyan, amilyennek szeretjük.
  • Az otthon készült ételeknél tudjuk milyen alapanyagokból készül (figyelemmel lehetünk a fűszerekre és allergénekre).
  • Garantált a tisztaság, hiszen magunk takarítjuk a konyhát és mosogatjuk az edényeket, evőeszközöket.
  • A magunk készítette élelmiszereket talán jobban megbecsüljük és nem pazaroljuk!
  • Sütésnél és főzésnél együtt van a család.
  • Megtaníthatjuk gyerekeinknek a higiénia szabályait és bevezethetjük őket a sütés-főzés rejtelmeibe.
  • Ha nem félkész- és készételeket vásárolunk, kevesebb csomagolóanyagot használunk el és ezáltal a környezetünket is óvjuk!
  • Talán egészségesebben is táplálkozunk, ha otthon készítjük.
  • Az ebéd is otthon készült étel legyen, amit magunkkal viszünk a munkahelyre, olcsóbb is előre megfőzni 2-4 adagot, mint rendelni naponta.

Mikre figyeljünk ?

  • Megbízható helyről vásároljunk, ahol ellenőrizni tudjuk, hogy honnan származik és tiszta a környezet. Legyen kiírva a polcra, illetve piacon tudja igazolni az árus a termékek eredetét.
  • Az étel készítésekor legyen tiszta a kezünk és körülöttünk a környezet, az edények, az eszközök.
  • Minden hőkezelt élelmiszert elkészülte után minél hamarabb hűtsük le és megfelelően tároljuk a hűtőszekrényben, hogy sokáig fogyasztható maradjon.

Ha magunk készítjük akkor biztosak lehetünk, hogy mi van az ételünkben, mind allergének, mind megbízható alapanyagok szempontjából.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Krumpli – melyik mire jó?

eteltcsakokosan

Visszaolvaszthatom, vagy dobjam ki?…

eteltcsakokosan

Nemcsak a sütibe…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató