Mi a legjobb megoldás, hogy tudjuk mit eszünk? Ha magunk készítjük el!
- A saját készítésű étel pont olyan, amilyennek szeretjük.
- Az otthon készült ételeknél tudjuk milyen alapanyagokból készül (figyelemmel lehetünk a fűszerekre és allergénekre).
- Garantált a tisztaság, hiszen magunk takarítjuk a konyhát és mosogatjuk az edényeket, evőeszközöket.
- A magunk készítette élelmiszereket talán jobban megbecsüljük és nem pazaroljuk!
- Sütésnél és főzésnél együtt van a család.
- Megtaníthatjuk gyerekeinknek a higiénia szabályait és bevezethetjük őket a sütés-főzés rejtelmeibe.
- Ha nem félkész- és készételeket vásárolunk, kevesebb csomagolóanyagot használunk el és ezáltal a környezetünket is óvjuk!
- Talán egészségesebben is táplálkozunk, ha otthon készítjük.
- Az ebéd is otthon készült étel legyen, amit magunkkal viszünk a munkahelyre, olcsóbb is előre megfőzni 2-4 adagot, mint rendelni naponta.
Mikre figyeljünk ?
- Megbízható helyről vásároljunk, ahol ellenőrizni tudjuk, hogy honnan származik és tiszta a környezet. Legyen kiírva a polcra, illetve piacon tudja igazolni az árus a termékek eredetét.
- Az étel készítésekor legyen tiszta a kezünk és körülöttünk a környezet, az edények, az eszközök.
- Minden hőkezelt élelmiszert elkészülte után minél hamarabb hűtsük le és megfelelően tároljuk a hűtőszekrényben, hogy sokáig fogyasztható maradjon.
Ha magunk készítjük akkor biztosak lehetünk, hogy mi van az ételünkben, mind allergének, mind megbízható alapanyagok szempontjából.