Ételtcsakokosan

Fenntarthatósági Témahét

2022. április 21.

A Fenntarthatósági Témahét programjain, melyhez a Maradék nélkül is csatlakozik, 2022. április 25-29. között vehetnek részt a Kárpát-medencei iskolások és tanáraik.

Többek között a víz, az egészségvédelem, a felelős fogyasztás és hulladékkezelés témaköreire épülő érdekes pályázatok és kihívások várják a regisztrált hazai és határon túli oktatási intézményeket. A közreműködő pedagógusoknak érdemes egyúttal a Nébih Oktatási Programjához is csatlakozniuk, ahol a témahetes programjaikért számos kreditponttal gazdagodhatnak.

A Fenntarthatósági Témahét célja, hogy a gyerekek figyelmét ráirányítsa a fenntarthatóbb életmódra, különösen az élelmiszer-, a víz- és az energiapazarlás csökkentésének lehetőségeire. A felnőttek rossz szokásait, beidegződéseit kevés eredménnyel lehet megváltoztatni, azonban ha a gyereknek már a megoldást jelentő jó gyakorlatokat tanítjuk, a helyes magatartás válik természetessé számukra.

A témahéten a diákok többek közt receptversenyre jelentkezhetnek, megmérhetik a saját maguk által termelt élelmiszerhulladék mennyiségét és részt vehetnek gondolatébresztő, ismeretterjesztő előadásokon is. A pedagógusoknak a tematikus órák megtartásában segítséget jelentenek a Nébih Maradék nélkül programjának oktatási anyagai is.

A fenntarthatóság iránt elkötelezett pedagógusoknak érdemes egyúttal a Nébih Oktatási Nagyköveti Programjához is csatlakozniuk, ahol már a témahetes programokért is számos kreditet gyűjthetnek. Az élelmiszerbiztonsággal és élelmiszerpazarlás-megelőzéssel foglalkozó oktatási anyagok ráadásul a tanév során bármikor jól illeszkednek a tanórák menetébe. A legtöbb kreditet összegyűjtő pedagógusok munkáját pedig értékes jutalmakkal ismeri el a Nébih a tanév végén.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A tűz jó szolga, de rossz mester!

eteltcsakokosan

Tigrisdió

eteltcsakokosan

Teázási szokások

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató