Ételtcsakokosan

A pattogatott kukorica

2017. szeptember 26.

Mi más lehetne az örök és állandó kísérője egy mozi filmnek, amiért érdemes akár hosszú perceket sorban állni, mint egy zacskó frissen elkészített pattogatott kukorica. Honnan a neve? Illetve mitől pattog a kukorica?

popcornAzóta persze nem csak a mozivászon előtt, de otthon, akár egy jó film vagy meccsnézés nélkülözhetetlen velejárója lett a pattogatott kukorica. Sok helyen azt is olvasni, hogy bátran fogyaszthatjuk ezt a ropogtatni valót, hiszen kukoricát teljes értékű gabonaként tartják számon. A kukoricának egyébként köztudottan magas a B- és E vitamin tartalma, illetve kiváló magnézium forrás és ezt a jótékony hatását pattogtatás után is megőrzi.

Ma már a pattogatott kukorica számos ízvilága fellelhető sóstól a karamellásig. Nagy előnye a popcornnak, hogy könnyedén elkészíthető akár otthon is. Azt azért jó tudni, hogy a boltban vásárolható, mikrozható pattogatott kukoricából, habár csak nem olyan ízvilág állítható elő, mint a mozi büféjében, rengeteg egészségre káros anyagot tartalmaz, ezért ha tehetjük, válasszuk a teljesen házi készítésű változatát. A boltban vásárolható pattogatott kukorica esetében, ahhoz, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető legyen ez a finomság, illetve, hogy a kukoricaszemek zsiradék vagy nedvesség hatására nehogy összetapadjanak, olyan anyaggal kenik be a zacskó oldalát, melyek túlzott fogyasztása hosszú távon károsítja a szervezet egészséges működését.

Szerencsére, ha otthoni mozizáshoz támad kedvünk, nem kell lemondanunk az elmaradhatatlan kukorica majszolásról, nem csak jól szórakozunk, de még egészségesen is nassolunk közben. Sokan nem tudják, előző cikkünkben erről is olvashatnak, hogy a kukoricának is számtalan fajtája létezik. Természetesen van olyan kukorica féle, mely pattogtatásra a legalkalmasabb. Nevét egyébként onnan kapta, hogy semelyik másik gabona vagy magféle nem ugrik akkorát a hő hatására, mint a kukorica. A megfelelő pattogtatni való kukorica kevés nedvesség tartalommal bír, héja vékony és nem vízáteresztő, így amikor a lábosban felforrósított olajra ráöntjük a kukoricaszemeket, mindenképp fedjük le, mert egyszer csak felrobbannak, azaz kipattognak. Nem csak egészséges finomság lesz belőle, de elkészítése is igazi látványosságnak számít egy üvegfedő alatt.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ezerarcú karfiol

eteltcsakokosan

Mire figyeljünk mák vásárlásakor?

eteltcsakokosan

Pécsi csapat győzedelmeskedett

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató