Ételtcsakokosan

Korhelyleves gombával

2022. április 8.

Hozzávalók:

30 dkg füstölt hús (comb)

10 dkg füstölt kolbász

40 dkg savanyú káposzta

20 dkg gomba

egy közepes fej hagyma

kis csokor petrezselyem

1 evőkanál liszt

2 dl tejföl

2-3 evőkanál olaj

őrölt bors

pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, olajban megpirítjuk. A felkockázott húst rádobjuk, picit átpirítjuk a hagymával. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk, és kb. 3 dl vízzel felöntjük. A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha túl savanyú, egyszer, esetleg kétszer átmossuk. Hozzáadjuk a húshoz. Az egészet újra átforgatjuk. Ha szükséges, még felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Amíg a káposzta és a hús fő, a gombát felszeleteljük, és kevés olajon, aprított petrezselyemmel, a sóval, borssal ízesítve, picit pároljuk. A pirított gombát a káposztához keverjük, ha szükséges, újra vizet hozzáadva, felforraljuk. Amikor a hús is és a káposzta is megfőtt, világos rántással besűrítjük. Beletesszük a felkarikázott kolbászt, a tejfölt, és még pár percig összeforraljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Meggyes-mandulás torta

eteltcsakokosan

Online okosan

eteltcsakokosan

Vízzel-lélekkel

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató