Hozzávalók:
30 dkg füstölt hús (comb)
10 dkg füstölt kolbász
40 dkg savanyú káposzta
20 dkg gomba
egy közepes fej hagyma
kis csokor petrezselyem
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2-3 evőkanál olaj
őrölt bors
pirospaprika
só
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, olajban megpirítjuk. A felkockázott húst rádobjuk, picit átpirítjuk a hagymával. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk, és kb. 3 dl vízzel felöntjük. A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha túl savanyú, egyszer, esetleg kétszer átmossuk. Hozzáadjuk a húshoz. Az egészet újra átforgatjuk. Ha szükséges, még felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Amíg a káposzta és a hús fő, a gombát felszeleteljük, és kevés olajon, aprított petrezselyemmel, a sóval, borssal ízesítve, picit pároljuk. A pirított gombát a káposztához keverjük, ha szükséges, újra vizet hozzáadva, felforraljuk. Amikor a hús is és a káposzta is megfőtt, világos rántással besűrítjük. Beletesszük a felkarikázott kolbászt, a tejfölt, és még pár percig összeforraljuk.