Ételtcsakokosan

Korhelyleves gombával

2022. április 8.

Hozzávalók:

30 dkg füstölt hús (comb)

10 dkg füstölt kolbász

40 dkg savanyú káposzta

20 dkg gomba

egy közepes fej hagyma

kis csokor petrezselyem

1 evőkanál liszt

2 dl tejföl

2-3 evőkanál olaj

őrölt bors

pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, olajban megpirítjuk. A felkockázott húst rádobjuk, picit átpirítjuk a hagymával. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk, és kb. 3 dl vízzel felöntjük. A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha túl savanyú, egyszer, esetleg kétszer átmossuk. Hozzáadjuk a húshoz. Az egészet újra átforgatjuk. Ha szükséges, még felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Amíg a káposzta és a hús fő, a gombát felszeleteljük, és kevés olajon, aprított petrezselyemmel, a sóval, borssal ízesítve, picit pároljuk. A pirított gombát a káposztához keverjük, ha szükséges, újra vizet hozzáadva, felforraljuk. Amikor a hús is és a káposzta is megfőtt, világos rántással besűrítjük. Beletesszük a felkarikázott kolbászt, a tejfölt, és még pár percig összeforraljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog… Amit a körtéről tudni kell

eteltcsakokosan

Lilahagyma-lekvár

eteltcsakokosan

10 dolog, amit az articsókáról tudni kell

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató