Ételtcsakokosan

Korhelyleves gombával

2022. április 8.

Hozzávalók:

30 dkg füstölt hús (comb)

10 dkg füstölt kolbász

40 dkg savanyú káposzta

20 dkg gomba

egy közepes fej hagyma

kis csokor petrezselyem

1 evőkanál liszt

2 dl tejföl

2-3 evőkanál olaj

őrölt bors

pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, olajban megpirítjuk. A felkockázott húst rádobjuk, picit átpirítjuk a hagymával. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk, és kb. 3 dl vízzel felöntjük. A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha túl savanyú, egyszer, esetleg kétszer átmossuk. Hozzáadjuk a húshoz. Az egészet újra átforgatjuk. Ha szükséges, még felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Amíg a káposzta és a hús fő, a gombát felszeleteljük, és kevés olajon, aprított petrezselyemmel, a sóval, borssal ízesítve, picit pároljuk. A pirított gombát a káposztához keverjük, ha szükséges, újra vizet hozzáadva, felforraljuk. Amikor a hús is és a káposzta is megfőtt, világos rántással besűrítjük. Beletesszük a felkarikázott kolbászt, a tejfölt, és még pár percig összeforraljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

„Bablevesnek csúfoltak gyerekkoromban”

eteltcsakokosan

Egy hűsítő fagyi recept

eteltcsakokosan

Biztosan jó, ha „steril”?

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató