2002-ben hozták létre az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságot (EFSA), amely az Európai Unió tudományos tanácsadó szervezeteként működik. Az EFSA kampányt indít/indított, amelyben bemutatkozik az európai polgároknak.
A kampány első részében egy rövid videóban az élelmiszer-fogyasztás különböző oldalait járják körbe.
Az étkezés összetartja a családot. Élvezet. Öröm. Identitás. Az étel maga az élet. Az út során végig ott vagyunk Ön mellett. Európa élelmezésbiztonságának megőrzése. Tekintse meg videónkat :
Biztonságos és tápláló élelmiszerek: A termelőtől a fogyasztók asztaláig. Tudományos vizsgálatnak vetjük alá az összetevőket, eljárásokat és a csomagolást és gondoskodunk arról, hogy a tápértékre és egészségre vonatkozó állítások tudományosan megalapozottak legyenek. Így Ön tájékozottan tud döntést hozni. Biztonságos és tápláló élelmiszerek Önnek és családjának.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom