A 2016-os finomliszt, ha látszólag semmi baja felhasználható még?
A hűtőtárolást (0–10 °C) nem igénylő élelmiszerek minőség-megőrzési időtartamát az adott élelmiszer előállítója határozza meg, ezidő alatt az élelmiszer minősége nem csökkenhet a jogszabályban, illetve a gyártási dokumentumban meghatározott szint alá. Legtöbb esetben a lejárt minőség-megőrzési idejű, csökkent minőségű élelmiszer elméletileg még fogyasztható, de a biztonságos fogyaszthatóságot egyik gyártó sem garantálja, ezirányú felelősségük csak a minőség-megőrzési időtartam lejárati napjáig tart.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom