Ételtcsakokosan

Vajon felhasználható még…?

2019. szeptember 12.

A 2016-os finomliszt, ha látszólag semmi baja felhasználható még?

A hűtőtárolást (0–10 °C) nem igénylő élelmiszerek minőség-megőrzési időtartamát az adott élelmiszer előállítója határozza meg, ezidő alatt az élelmiszer minősége nem csökkenhet a jogszabályban, illetve a gyártási dokumentumban meghatározott szint alá. Legtöbb esetben a lejárt minőség-megőrzési idejű, csökkent minőségű élelmiszer elméletileg még fogyasztható, de a biztonságos fogyaszthatóságot egyik gyártó sem garantálja, ezirányú felelősségük csak a minőség-megőrzési időtartam lejárati napjáig tart.

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Fenyőrügyszirup

eteltcsakokosan

Nem szeretjük – vagy nem tudjuk, hogy szeretjük?

eteltcsakokosan

Köleskása reggelire

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató