Hozzávalók
- 1 nagyobb cukkini
- 20 dkg darált hús
- 1-2 paprika
- 1-2 paradicsom
- só
- bors
- 10 dkg kecskesajt
- petrezselyem
- bazsalikom
- snidling
- kevés tejszín
- vaj
Elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra. A húst megsózzuk, borsozzuk, és olajon lepirítjuk. Felengedjük kevés vízzel, és fedő alatt pároljuk. A megmosott paradicsomot és paprikát felkockázzuk és a húshoz adjuk, együtt tovább pároljuk őket. A cukkinit 5 cm-es szeletekre vágjuk, és kikanalazzuk a húsát, de úgy, hogy az alját ne lyukasszuk ki. A húsos raguhoz hozzáadunk a kecskesajt felét, majd a tejszínt és összefőzzük. Megszórjuk bazsalikommal, petrezselyemmel és snidlinggel. Belekanalazzuk a cukkinikbe, és egy vajazott hőálló tálba helyezzük, majd betesszük a forró sütőbe kb. 10-15 percre. Ezután kivesszük, a tetejére a maradék kecskesajtból darabolunk rá, és visszatesszük annyi időre, amíg szépen ráolvad.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok
- Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök.
- A darált húst csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.
- A zöldségeket alaposan mossuk meg és csepegtessük le felhasználás előtt.
- Figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
- Az elkészített, lehűtött ételt fogyasztás előtt alaposan át kell sütni, úgy, hogy az étel minden pontján alaposan átforrósodjon (75°C).