Ételtcsakokosan

Kecskesajtos zöldséges hússal töltött cukkini

2014. május 13.
Kecskesajtos-zöldséges-hússal-töltött-cukkini-1--300x168

Kecskesajtos-zöldséges-hússal-töltött-cukkini-1--300x168
Hozzávalók

  • 1 nagyobb cukkini
  • 20 dkg darált hús
  • 1-2 paprika
  • 1-2 paradicsom
  • bors
  • 10 dkg kecskesajt
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • snidling
  • kevés tejszín
  • vaj

Elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra. A húst megsózzuk, borsozzuk, és olajon lepirítjuk. Felengedjük kevés vízzel, és fedő alatt pároljuk. A megmosott paradicsomot és paprikát felkockázzuk és a húshoz adjuk, együtt tovább pároljuk őket. A cukkinit 5 cm-es szeletekre vágjuk, és kikanalazzuk a húsát, de úgy, hogy az alját ne lyukasszuk ki. A húsos raguhoz hozzáadunk a kecskesajt felét, majd a tejszínt és összefőzzük. Megszórjuk bazsalikommal, petrezselyemmel és snidlinggel. Belekanalazzuk a cukkinikbe, és egy vajazott hőálló tálba helyezzük, majd betesszük a forró sütőbe kb. 10-15 percre. Ezután kivesszük, a tetejére a maradék kecskesajtból darabolunk rá, és visszatesszük annyi időre, amíg szépen ráolvad.
 
Élelmiszerbiztonsági tanácsok

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök.
  • A darált húst csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.
  • A zöldségeket alaposan mossuk meg és csepegtessük le felhasználás előtt.
  • Figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
  • Az elkészített, lehűtött ételt fogyasztás előtt alaposan át kell sütni, úgy, hogy az étel minden pontján alaposan átforrósodjon (75°C).

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Szilva az ősz üdvöskéje

eteltcsakokosan

Karácsonyi készülődés gyerekekkel

eteltcsakokosan

Mire jó az ételhőmérő?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató