Ételtcsakokosan

Kecskesajtos zöldséges hússal töltött cukkini

2014. május 13.
Kecskesajtos-zöldséges-hússal-töltött-cukkini-1--300x168

Kecskesajtos-zöldséges-hússal-töltött-cukkini-1--300x168
Hozzávalók

  • 1 nagyobb cukkini
  • 20 dkg darált hús
  • 1-2 paprika
  • 1-2 paradicsom
  • bors
  • 10 dkg kecskesajt
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • snidling
  • kevés tejszín
  • vaj

Elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra. A húst megsózzuk, borsozzuk, és olajon lepirítjuk. Felengedjük kevés vízzel, és fedő alatt pároljuk. A megmosott paradicsomot és paprikát felkockázzuk és a húshoz adjuk, együtt tovább pároljuk őket. A cukkinit 5 cm-es szeletekre vágjuk, és kikanalazzuk a húsát, de úgy, hogy az alját ne lyukasszuk ki. A húsos raguhoz hozzáadunk a kecskesajt felét, majd a tejszínt és összefőzzük. Megszórjuk bazsalikommal, petrezselyemmel és snidlinggel. Belekanalazzuk a cukkinikbe, és egy vajazott hőálló tálba helyezzük, majd betesszük a forró sütőbe kb. 10-15 percre. Ezután kivesszük, a tetejére a maradék kecskesajtból darabolunk rá, és visszatesszük annyi időre, amíg szépen ráolvad.
 
Élelmiszerbiztonsági tanácsok

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök.
  • A darált húst csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.
  • A zöldségeket alaposan mossuk meg és csepegtessük le felhasználás előtt.
  • Figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
  • Az elkészített, lehűtött ételt fogyasztás előtt alaposan át kell sütni, úgy, hogy az étel minden pontján alaposan átforrósodjon (75°C).

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Krumpli-e az édesburgonya?

eteltcsakokosan

Kenyértartót, de milyet?

szucseva

Fokhagyma a varázsszer

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató