Ételtcsakokosan

Ínyenc pulyka zöldborsós-parmezános tésztával

2022. április 8.

Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj

50 dkg pulykamellfilé

só, bors ízlés szerint

2 evőkanál mustár

30 dkg orsótészta

só a főzővízhez

2 evőkanál vaj

3 gerezd fokhagyma

1 csokor újhagyma

30 dkg zöldborsó

bors ízlés szerint

10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

Egy serpenyőben felforrósított olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz! Beletesszük a felcsíkozott pulykamellet, amit majdnem puhára párolunk. Hozzáadjuk a vajat és a felkarikázott újhagymát és az egészet alaposan átforgatjuk. Rászórjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és az egészet puhára pároljuk. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát, ráreszeljük a parmezánt, majd addig keverjük, amíg a sajt meg nem olvad. A végén hozzáadjuk a pulykacsíkokat, és újabb adag reszelt sajttal tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ismerjük meg együtt a húsgolyók világát!

eteltcsakokosan

Édes, mint a méz

eteltcsakokosan

Idén is lesz szakácsverseny

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató