Ételtcsakokosan

Így lesznek nem csak finomak, de biztonságosak is a grillzöldségek

2022. május 13.

Szinte minden zöldséget lehet grillezni, különösen finom frissen grillezve a cukkini, a padlizsán, a kaliforniai paprika, vagy a spárga. A zöldségeket manapság roppanósra grillezik, éppen csak a felületüket sütik, pirítják meg.

Mindegyik különböző ízvilágot biztosít, elkészítésüknél azonban érdemes odafigyelni a következő higiénés szabályokra. Amennyiben ezeket betartjuk, nemcsak finom ételeket fogunk készíteni, de azok biztonságosak is lesznek

  • Megbízható helyről származó és kitűnő minőségű alapanyagokból dolgozzunk.
  • Az ételkészítés környezete mindig legyen tiszta.
  • A kertben is tartsuk távol fedéssel, takarással a rovarokat, a házi kedvenceket az ételektől.
  • Az előkészítéséhez és a sütéshez tiszta eszközöket, edényeket és ivóvíz minőségű vizet használjunk.
  • Minden zöldséget mossunk meg felszeletelés előtt, ezután lehetőleg külön zöldségvágó deszkán aprítsuk fel.
  • Csak tiszta grillsütőn kezdjünk hozzá a sütögetéshez.
  • Ne süssük túl az ételeket, mert az égett részek egészségre ártalmas anyagokat tartalmazhatnak.
  • Fontos, hogy a készre grillezett zöldségeket tartsuk távol a nyers húsoktól, hogy elkerüljük a keresztszennyeződést.
  • Ne használjuk a zöldségekhez azt a szedőeszközt, csipeszt, villát, amit a nyers húsokhoz használunk.
  • A megsütött zöldségeket tiszta tálra, tálcára helyezzük, ügyelve arra, hogy ne szennyeződhessenek.

Kapcsolódó tartalmak


Újrafelhasználható textilzsákok

A spanyol Alimente hasábjai arra hívják fel a figyelmet, hogy az újrahasználható textilzsákok sem nevezhetők tökéletesnek. Egyes szakemberek szerint megágyaznak az E.coli baktériumnak és a penésznek is.
Tovább olvasom

Bizonyos korig tiltólistán

Mi a gond a mézzel? Természetesen semmi, ha felnőttekről vagy idősebb gyerekekről van szó. Babákra viszont – annak ellenére, hogy tele van antioxidánsokkal, és alapvetően igen egészséges természetes édesítőszer – veszélyes lehet Clostridium-tartalma miatt.
Tovább olvasom

Related posts

Mit takar a lisztek jelölése?

eteltcsakokosan

A legfontosabb konyhai eszközök

eteltcsakokosan

A Távol-Kelet ízei kicsit közelebbről

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató