Ételtcsakokosan

#2. A hűtőtakarítás 6 parancsolata

2020. február 14.
Woman-Gloves-Cleaning-Refrigerator.jpg

Ha vigyázunk a hűtőnk tisztaságára a nagyobb takarítás sem fog sok időt igénybe venni. Fontold meg tanácsainkat és a hűtőd ismét tiszta és jó illatú lesz!

1. A biztonság kedvéért áramtalanítsuk a készüléket, azaz húzzuk ki a vezetéket a konnektorból. Ezután vegyünk ki a hűtőből minden mozdítható polcot és tartót, mossuk le alaposan mosogatószeres langyos vízzel, majd töröljük meg vagy hagyjuk száradni. A hűtő belsejében ne használjunk agresszív, kémiai úton előállított tisztítószereket, mert ezek maradványai rákerülhetnek az élelmiszerekre. A leghátsó sarkok és kiszögellések eléréséhez töltsünk ecetes vagy citromos vizet üres szórófejes flakonba. Végül töröljük a hűtő belsejét szárazra. Erre a célra a konyhai törlőpapír a legmegfelelőbb.
2. Vegyünk ki minden élelmiszert a hűtőszekrényből, de gondoskodjunk a hidegen tartásukról. Erre nagyon jó szolgálatot tesz a hűtőtáska néhány jégakkuval, vagy néhány darab lefagyasztott palack víz.
3. Figyeljünk arra, hogy a hűtőszekrényt csak semleges tisztítószeres oldattal szabad kimosni. Érdemes ezt is előre elkészíteni, így a kivett élelmiszerek nem fognak a kelleténél több időt szobahőmérsékleten tölteni. Amennyiben a fagyasztó is leolvasztjuk, abból is pakoljunk ki mindent. Forraljunk edényekben vizet, majd az edényeket tegyük be a fagyasztótérbe, a forró gőz felgyorsítja a folyamatot.
4. Figyeljünk a részletekre! Ne hagyjuk ki a rácsokat, az üveglapokat, a zöldségtároló rekeszeket sem. Az ajtótömítést is tisztítsuk meg, és közben az szekrény külsejét, valamint a fogantyúját is takarítsuk meg.
5. A hűtő belsejét mindenképp töröljük szárazra és csak ezután kapcsoljuk vissza az áramot.
6. Miközben visszatesszük az élelmiszereket a hűtőbe, nézzük át őket. A lejárt élelmiszereket és a régebb óta tárolt ételeket dobjuk ki, a közeli határidős terméket tegyük előre, hogy biztosan ne felejtkezzünk el róluk.
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A legnépszerűbb teafajták II.

eteltcsakokosan

Vákuumcsomagban vagy más csomagban?…

szucseva

Beszélgetés Csukás István íróval – 2.rész

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató