Ételtcsakokosan

Idén is vár a Campus

2022. július 18.

Hivatalunk a tavalyi évet követően idén is ellátogat a Campus fesztiválra. 2022-ben nemcsak élelmiszerpazarlás-megelőzési programunkkal, hanem a Nébih valamennyi szemléletformáló programjával megismerkedhetnek a fesztiválozók, akiket ezúttal is színes programokkal várunk.

Tavalyi Campus élmények

Július 21-24. között Debrecenben került megrendezésre a Campus Fesztivál, ahol kiállítóként a Nébih is részt vett. Az eseményen a Hajdú-Bihar megyei Élelmiszermentőkkel együtt hívtuk fel a figyelmet az élelmiszerpazarlás fontosságára és arra, hogy mit tehetünk ellene.

A fesztiválon a legfőbb célközönségünk a fiatalok voltak, de a gyerekektől kezdve az idősebb korosztályig sokan megfordultak a Maradék nélkül standjánál, ahol többek között egy rövid kvízt tölthettek ki a résztvevők az élelmiszerpazarlással kapcsolatban.

A kvízben szó esett a komposztálásról, a fogyaszthatósági időről és az élelmiszerhulladékok típusairól is. Azok számára, akik szerettek volna jobban elmélyedni a témában Nébih oktatási kiadványokat biztosítottunk és részletesen beszélgettünk az élelmiszerpazarlás megelőzéséről.

A kvízt mintegy 400 fő töltötte ki, a kitöltők pedig ajándéktárgyak közül válogathattak. A helyes kitöltők között értékes nyereményeket sorsoltunk ki, például Nébih-es ajándékcsomagot és ételutalványokat.

A standhoz érkező gyerekek körében a legnagyobb sikert a csillámtetoválás aratta, de sok felnőtt is szívesen viselte magán a Nébih, illetve a Maradék nélkül színes logóját a fesztivál ideje alatt.

A négy nap alatt nagyjából 2-3000 érdeklődő állt meg a Maradék nélkül standjánál és bővítette tudását az élelmiszerpazarlással kapcsolatban.

Reméljük, hogy a fesztiválozók, akik megfordultak nálunk, tanultak a kvíz kitöltésével és új információkkal gazdagodtak!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Szivacs-para: módszerek a biztonságos takarításra

eteltcsakokosan

Piacon is biztonságosan

eteltcsakokosan

Az 5 legegészségesebb dióféle

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató