Ételtcsakokosan

Gyömbéres vöröslencse-főzelék

2014. október 3.
gyömbér-300x198

A vöröslencsének sok egyéb más mellett megvan az a jó tulajdonsága, hogy nagyon könnyen megfő és nem igényel előzetes áztatást.
Hozzávalók 3 főre:gyömbĂ©r-300x198

  • 25 dkg vöröslencse
  •  1 fej vöröshagyma
  •  1,5 dl zsíros joghurt
  •  5 dl  víz
  • 1,5 evőkanál currypaszta (keleti fűszeresboltokban kapható)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 cm friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor koriander (aki nem szereti, annak petrezselyem)
  •  só, őrölt feketebors

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát az olívaolajon megfuttatjuk a currypasztával együtt, nem túl magas lángon,  nehogy a fűszermassza megégjen.
Ezután jöhet bele a vöröslencse, rövid pirítgatás után önthetjük rá a vizet. Ezután lefedjük és közepes lángon kb. 20-25 percig fözzük. A fedőt levéve sózzuk, borsozzuk, immár alacsony lángra véve belekeverjük a joghurtot. Lekapcsoljuk, de a még forró tűzhelyen belekeverjük a reszelt fokhagymát, gyömbért, koriander (petrezselymet) és alaposan összedolgozzuk a főzelékkel.
Tofuval, sült hússal vagy naannal, netán sima kenyérrel is isteni!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Virágzó teák

eteltcsakokosan

Szivacs-para: módszerek a biztonságos takarításra

eteltcsakokosan

Mikor tudni, hogy megromlott?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató