Ételtcsakokosan

Gombás sertéstokány, édesburgonya-rösztivel

2022. április 8.

Hozzávalók:

A tokányhoz

0,5 kg sertéscomb

1 nagy fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 db közepes paradicsom

1 db zöldpaprika

30 dkg csiperkegomba

ételízesítő és/vagy só, bors, ízlés szerint

2 evőkanál étolaj

2 dl főzőtejszín

1 csapott evőkanál liszt

Rösztihez:

40 dkg édesburgonya

3 evőkanál liszt

2 db egész tojás

1 gerezd fokhagyma

őrölt bors, ízlés szerint

olaj

A tokány elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a héjától megtisztított, apróra vágott paradicsomot. Az egészet összeforgatjuk. A felcsíkozott sertéscombot beletesszük, fűszerezzük az ételízesítővel, ízlés szerint a sóval, borssal. 2 dl vizet hozzáadva, pároljuk a húst. Rátesszük a felszeletelt gombát is. Amikor már majdnem megpuhult a hús is és a gomba is, az apróra vágott fokhagymával megszórjuk, a felcsíkozott zöldpaprikát is rátesszük. A főzőtejszínben elkeverjük a lisztet, és besűrítjük vele a tokányt. Kb. 3-4 perc múlva kész.

A röszti elkészítés:

Az édesburgonyát hámozzuk, mossuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd kb. fél óráig állni hagyjuk. Utána jól kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az összezúzott fokhagymát, és borsozzuk. Alaposan összedolgozzuk. A masszából lapos korongokat formázunk, és felhevített olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

Több zöldség és gyümölcs az asztalon

eteltcsakokosan

10 dolog… amit a meggyről tudni kell

eteltcsakokosan

DIY ajándék a konyhából

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató