Hozzávalók:
A tokányhoz
0,5 kg sertéscomb
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db közepes paradicsom
1 db zöldpaprika
30 dkg csiperkegomba
ételízesítő és/vagy só, bors, ízlés szerint
2 evőkanál étolaj
2 dl főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt
Rösztihez:
40 dkg édesburgonya
só
3 evőkanál liszt
2 db egész tojás
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors, ízlés szerint
olaj
A tokány elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a héjától megtisztított, apróra vágott paradicsomot. Az egészet összeforgatjuk. A felcsíkozott sertéscombot beletesszük, fűszerezzük az ételízesítővel, ízlés szerint a sóval, borssal. 2 dl vizet hozzáadva, pároljuk a húst. Rátesszük a felszeletelt gombát is. Amikor már majdnem megpuhult a hús is és a gomba is, az apróra vágott fokhagymával megszórjuk, a felcsíkozott zöldpaprikát is rátesszük. A főzőtejszínben elkeverjük a lisztet, és besűrítjük vele a tokányt. Kb. 3-4 perc múlva kész.
A röszti elkészítés:
Az édesburgonyát hámozzuk, mossuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd kb. fél óráig állni hagyjuk. Utána jól kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az összezúzott fokhagymát, és borsozzuk. Alaposan összedolgozzuk. A masszából lapos korongokat formázunk, és felhevített olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.