Ételtcsakokosan

Gombás-fehérboros borjúszelet

2022. április 8.

Hozzávalók:

20 dkg csiperkegomba

2 dl száraz fehérbor

60 dkg borjúhús (lapocka)

5 dkg liszt

4 evőkanál étolaj

1 fej vöröshagyma

1 db közepes paradicsom

só, őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés:

A felszeletelt húst sózzuk és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben, közepes lángon olajat hevítünk, és a lisztbe forgatott hús mindkét oldalát megpirítjuk. A húsokat tálra tesszük. A visszamaradt pörzselékes olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is. Amikor átforgattuk a hagymát és a paradicsomot, hozzáöntjük a bort is, majd megsózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a húst, rádobjuk a felszeletelt gombát, és 5-10 percig együtt pároljuk. Ha szükséges, az elfőtt bort, kevés vízzel pótoljuk.  Galuskával, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Újrafelhasználható textilzsákok

A spanyol Alimente hasábjai arra hívják fel a figyelmet, hogy az újrahasználható textilzsákok sem nevezhetők tökéletesnek. Egyes szakemberek szerint megágyaznak az E.coli baktériumnak és a penésznek is.
Tovább olvasom

Bizonyos korig tiltólistán

Mi a gond a mézzel? Természetesen semmi, ha felnőttekről vagy idősebb gyerekekről van szó. Babákra viszont – annak ellenére, hogy tele van antioxidánsokkal, és alapvetően igen egészséges természetes édesítőszer – veszélyes lehet Clostridium-tartalma miatt.
Tovább olvasom

Related posts

Celeb séfek vs élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

Ne nyúlj puszta kézzel a kenyérhez!

eteltcsakokosan

Juhtúrós pogácsa

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató