Hozzávalók:
20 dkg csiperkegomba
2 dl száraz fehérbor
60 dkg borjúhús (lapocka)
5 dkg liszt
4 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 db közepes paradicsom
só, őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés:
A felszeletelt húst sózzuk és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben, közepes lángon olajat hevítünk, és a lisztbe forgatott hús mindkét oldalát megpirítjuk. A húsokat tálra tesszük. A visszamaradt pörzselékes olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is. Amikor átforgattuk a hagymát és a paradicsomot, hozzáöntjük a bort is, majd megsózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a húst, rádobjuk a felszeletelt gombát, és 5-10 percig együtt pároljuk. Ha szükséges, az elfőtt bort, kevés vízzel pótoljuk. Galuskával, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.