Ételtcsakokosan

Gombás-fehérboros borjúszelet

2022. április 8.

Hozzávalók:

20 dkg csiperkegomba

2 dl száraz fehérbor

60 dkg borjúhús (lapocka)

5 dkg liszt

4 evőkanál étolaj

1 fej vöröshagyma

1 db közepes paradicsom

só, őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés:

A felszeletelt húst sózzuk és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben, közepes lángon olajat hevítünk, és a lisztbe forgatott hús mindkét oldalát megpirítjuk. A húsokat tálra tesszük. A visszamaradt pörzselékes olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is. Amikor átforgattuk a hagymát és a paradicsomot, hozzáöntjük a bort is, majd megsózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a húst, rádobjuk a felszeletelt gombát, és 5-10 percig együtt pároljuk. Ha szükséges, az elfőtt bort, kevés vízzel pótoljuk.  Galuskával, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Liszt, víz, kovász

eteltcsakokosan

#7. Hűtőben vagy hűtőn kívül?

eteltcsakokosan

Őszi csoda a dió

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató