Ételtcsakokosan

Miért keserű?…

2021. április 15.

Miért szoktak keserűek lenni a boltban vásárolt zacskós saláták?
Nagyon sokféle saláta van a kereskedelemben, ezek némelyike többé-kevésbé kesernyés, keserű ízű. Az endívia, a ruccola, a gyermekláncfű alapvetően keserű ízű; a cikória a fény, a hosszú tárolás hatására válik keserűvé. A keserű íz azonban nemcsak a fajtától, változattól függ, hanem a termelés körülményeitől is (nedvesség, hőmérséklet stb.).
A keserűség tehát nem a csomagolás módjától függ.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Támpont a tudatossághoz – interjú dr. Bognár Lajos országos főállatorvossal

eteltcsakokosan

Felnőttek folyadékszükséglete

eteltcsakokosan

Félig fűszer, félig zöldség – A torma

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató