Ételtcsakokosan

Miért keserű?…

2021. április 15.

Miért szoktak keserűek lenni a boltban vásárolt zacskós saláták?
Nagyon sokféle saláta van a kereskedelemben, ezek némelyike többé-kevésbé kesernyés, keserű ízű. Az endívia, a ruccola, a gyermekláncfű alapvetően keserű ízű; a cikória a fény, a hosszú tárolás hatására válik keserűvé. A keserű íz azonban nemcsak a fajtától, változattól függ, hanem a termelés körülményeitől is (nedvesség, hőmérséklet stb.).
A keserűség tehát nem a csomagolás módjától függ.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Azonnal el kell fogyasztani?…

eteltcsakokosan

Az Európai Bizottság élelmiszerbiztonsági kérdések gyűjteménye

eteltcsakokosan

Ez legyen minden nap a tányérodon

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató