Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
13 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
15 dkg sült gesztenye (egész)
10 dkg étcsoki
1 evőkanál víz
2 evőkanál cukor
1 evőkanál rum, esetleg rumaroma
Elkészítés:
A sütőporral és a csipet sóval a lisztet elkeverjük. A vajat és az apró kockákra tört csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Amikor egyöntetű masszát kaptunk, a lisztes keveréket is beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és rászórunk 8-10 darab egész gesztenyeszemet is. 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
A tetejéhez félretett maradék csokit a vízzel, a rummal vagy rumaromával, cukorral összemelegítjük. Vigyázzunk, hogy a csoki ne égjen meg! A maradék egész gesztenyéket összedaraboljuk. A kihűlt süti tetejére öntjük a felolvasztott csokoládét, és megszórjuk az apróra vágott gesztenyével – tálalásig hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal a tetején a legfinomabb.