Ételtcsakokosan

Gesztenyés brownie

2022. április 8.

Hozzávalók:

20 dkg étcsoki

20 dkg vaj

15 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 csipet só

25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza

13 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

 

A tetejére:

15 dkg sült gesztenye (egész)

10 dkg étcsoki

1 evőkanál víz

2 evőkanál cukor

1 evőkanál rum, esetleg rumaroma

Elkészítés:

A sütőporral és a csipet sóval a lisztet elkeverjük. A vajat és az apró kockákra tört csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Amikor egyöntetű masszát kaptunk, a lisztes keveréket is beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és rászórunk 8-10 darab egész gesztenyeszemet is. 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

A tetejéhez félretett maradék csokit a vízzel, a rummal vagy rumaromával, cukorral összemelegítjük. Vigyázzunk, hogy a csoki ne égjen meg! A maradék egész gesztenyéket összedaraboljuk. A kihűlt süti tetejére öntjük a felolvasztott csokoládét, és megszórjuk az apróra vágott gesztenyével – tálalásig hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal a tetején a legfinomabb.

Tipp!
A vajat becsomagolva, hűtőszekrényben tároljuk, mivel könnyen megavasodhat. Mindig figyeljünk a fogyaszthatósági időre!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Csomagolva vagy anélkül? – 2. rész

eteltcsakokosan

Hogy állapítják meg?…

eteltcsakokosan

Nyár és az uborka

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató