Hozzávalók:
2 db paradicsom
200 g hámozott, darabolt konzervparadicsom
2-3 mentalevél
1 kis csokor bazsalikom
3 szál rozmaring
3 gerezd fokhagyma
2 db leveskocka
só, fekete bors ízlés szerint
5 dl víz
3 evőkanál ketchup
Elkészítés:
Az egész paradicsomokat forró vízbe dobjuk, így könnyen meghámozhatók. Ha leszedtük a héját, feldaraboljuk, hozzáadjuk a konzervparadicsomot, a fokhagymát, a száráról leválasztott rozmaringleveleket, bazsalikomot, mentalevelet, sót, borsot, majd alaposan összeturmixoljuk. A leveskockákat forró vízbe dobjuk, ebbe öntjük a pürésített paradicsomot. Pár percig forraljuk. A leves alatt a tűzhelyet lekapcsolva adjuk hozzá a ketchupot. Levesestányérba szedve, egy szál mentalevéllel díszíthetjük.