Ételtcsakokosan

Fűszeres nyári paradicsomleves

2022. április 8.

Hozzávalók:

2 db paradicsom

200 g hámozott, darabolt konzervparadicsom

2-3 mentalevél

1 kis csokor bazsalikom

3 szál rozmaring

3 gerezd fokhagyma

2 db leveskocka

só, fekete bors ízlés szerint

5 dl víz

3 evőkanál ketchup

Elkészítés:

Az egész paradicsomokat forró vízbe dobjuk, így könnyen meghámozhatók. Ha leszedtük a héját, feldaraboljuk, hozzáadjuk a konzervparadicsomot, a fokhagymát, a száráról leválasztott rozmaringleveleket, bazsalikomot, mentalevelet, sót, borsot, majd alaposan összeturmixoljuk. A leveskockákat forró vízbe dobjuk, ebbe öntjük a pürésített paradicsomot. Pár percig forraljuk. A leves alatt a tűzhelyet lekapcsolva adjuk hozzá a ketchupot. Levesestányérba szedve, egy szál mentalevéllel díszíthetjük.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hogyan tároljuk a szőlőt?

eteltcsakokosan

Ne kísérletezz a gombákkal!

eteltcsakokosan

Édesítőszerek – 1.rész

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató