Ételtcsakokosan

Mire érdemes odafigyelni a tojás vásárlásakor?

2018. május 23.

tojásvásár
A legfontosabb alapszabály, hogy ne vásároljuk meg a hiányos jelölésű, sérült, törött, szennyezett héjú tojást! A helyi piacon vásárolt tojások esetében a fogyasztók találkozhatnak jelölés nélküli tojásokkal is, mivel a jelölési kötelezettségek nem vonatkoznak az 50-nél kevesebb tojótyúkot tartó termelőkre, azonban az értékesítés helyén ezeknek a termelőknek is fel kell tüntetniük a nevet és a gazdaság címét. Figyeljünk a minőségmegőrzési időre, a nyers tojást tartalmazó ételekhez mindig friss tojást vásároljon!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hiánypótló „lejárati útmutató” készült

szucseva

Miért nem fagyaszthatjuk sokáig?…

eteltcsakokosan

Mikor mondhatjuk egy termékről, hogy az glutén mentes?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató