Ételtcsakokosan

Mire érdemes odafigyelni a tojás vásárlásakor?

2018. május 23.

tojásvásár
A legfontosabb alapszabály, hogy ne vásároljuk meg a hiányos jelölésű, sérült, törött, szennyezett héjú tojást! A helyi piacon vásárolt tojások esetében a fogyasztók találkozhatnak jelölés nélküli tojásokkal is, mivel a jelölési kötelezettségek nem vonatkoznak az 50-nél kevesebb tojótyúkot tartó termelőkre, azonban az értékesítés helyén ezeknek a termelőknek is fel kell tüntetniük a nevet és a gazdaság címét. Figyeljünk a minőségmegőrzési időre, a nyers tojást tartalmazó ételekhez mindig friss tojást vásároljon!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Támpont a tudatossághoz – interjú dr. Bognár Lajos országos főállatorvossal

eteltcsakokosan

Őszi csoda a dió

eteltcsakokosan

A nyúl, mint húsvéti jelkép

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató