Ételtcsakokosan

Érdekes kütyük

2017. január 20.

Rengeteg konyhai segédeszközzel találkozunk, valahogy a fejlesztők és a gyártók a főzésben próbálnak minden áron segítséget nyújtani. Így már akkora a kínálat, hogy lassan választani sem tudunk. Sőt néhány eszközt elnézve elbizonytalanodunk, hogy egyáltalán léteznek-e, illetve szükségesek-e.
Nemrég futottunk bele ebbe a listába, amik közül az élelmiszerekhez kapcsolódó eszközöket emeljük ki.
Előmelegített kés
331105-R3L8T8D-650-original-4A vajat minőségének megőrzése érdekében a gyártó által javasolt hőmérsékleten hűtőben kell tárolni. Viszont miután elővesszük, nem tudjuk rögtön kenni, mert szétmorzsolódik a vaj, illetve a kés alatt a kenyér vagy kalács. Ez a találmány elemmel működik és felmelegíti a pengét, így könnyen kenhető vajat tehetünk a kenyérre.
Kockázatok

  • A vaj felületén a kés hatására megváltozik a hőmérséklet, majd amint visszakerül a hűtőbe, visszahűl. Ez a hőmérséklet-ingadozás nem előnyös a vajnak, viszont előnyös a vaj felületén található mikrobáknak, kórokozóknak.
  • Az előmelegítés nem csak a vajra nézve káros, hanem vajra tett feltétre, szalámira sincs jó hatással. A húskészítmények (szalámik) felületén is lehetnek mikrobák, melyek – ha nem fogyasztjuk el gyorsan a szendvicset – a langyos vajas környezetben szaporodásnak indulhatnak.
  • Biztosabb, ha egy kicsit hagyjuk a konyhában, szobahőmérsékleten állni a vajat és úgy kenjük.

A terméken található név honlapján semmit sem találtunk a késről, a cég különböző pékáruféleségeket készít. Így feltételezzük, hogy a kés nem egy valódi elemes eszköz, hanem csak egy egyedi formájú kés. Esetleg meleg vízzel langyosították a kép kedvéért. De aztán volt más márka, amit találtunk egy ismert nemzetközi webáruházban,  ami ugyanezen az alapelven működik. Lehet, hogy mégis létezik ilyen…
Hűtő tabletták
330105-R3L8T8D-650--Pucs--Throbber--Electrolux_2Melegítés után jöjjön a hűtés, ezek a fém hengerek rozsdamentes acélból készültek és italok hűtésére használhatók. Még nem sikerült meggyőződnünk arról, hogy miért hatékonyabbak, mint például egyszerű jégkockák. De nem ajánljuk!
Kockázatok

  • Ilyen eszközöknél nagyon fontos a tisztítás, mert könnyen szennyezhetjük ételünket, italunkat. Az alaposan elmosogatott hűtő hengert kézzel megfogva tesszük a pohárba. Ki szereti az ujjáról, más ujjáról bemosott szennyeződést is elkortyolgatni?

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vitaminok és annak hiányuk

eteltcsakokosan

Mi legyen az ünnepek alatt megmaradt ételek sorsa?

eteltcsakokosan

Növényvédő szer kérdés

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató