Ételtcsakokosan

Érdekes kütyük

2017. január 20.

Rengeteg konyhai segédeszközzel találkozunk, valahogy a fejlesztők és a gyártók a főzésben próbálnak minden áron segítséget nyújtani. Így már akkora a kínálat, hogy lassan választani sem tudunk. Sőt néhány eszközt elnézve elbizonytalanodunk, hogy egyáltalán léteznek-e, illetve szükségesek-e.
Nemrég futottunk bele ebbe a listába, amik közül az élelmiszerekhez kapcsolódó eszközöket emeljük ki.
Előmelegített kés
331105-R3L8T8D-650-original-4A vajat minőségének megőrzése érdekében a gyártó által javasolt hőmérsékleten hűtőben kell tárolni. Viszont miután elővesszük, nem tudjuk rögtön kenni, mert szétmorzsolódik a vaj, illetve a kés alatt a kenyér vagy kalács. Ez a találmány elemmel működik és felmelegíti a pengét, így könnyen kenhető vajat tehetünk a kenyérre.
Kockázatok

  • A vaj felületén a kés hatására megváltozik a hőmérséklet, majd amint visszakerül a hűtőbe, visszahűl. Ez a hőmérséklet-ingadozás nem előnyös a vajnak, viszont előnyös a vaj felületén található mikrobáknak, kórokozóknak.
  • Az előmelegítés nem csak a vajra nézve káros, hanem vajra tett feltétre, szalámira sincs jó hatással. A húskészítmények (szalámik) felületén is lehetnek mikrobák, melyek – ha nem fogyasztjuk el gyorsan a szendvicset – a langyos vajas környezetben szaporodásnak indulhatnak.
  • Biztosabb, ha egy kicsit hagyjuk a konyhában, szobahőmérsékleten állni a vajat és úgy kenjük.

A terméken található név honlapján semmit sem találtunk a késről, a cég különböző pékáruféleségeket készít. Így feltételezzük, hogy a kés nem egy valódi elemes eszköz, hanem csak egy egyedi formájú kés. Esetleg meleg vízzel langyosították a kép kedvéért. De aztán volt más márka, amit találtunk egy ismert nemzetközi webáruházban,  ami ugyanezen az alapelven működik. Lehet, hogy mégis létezik ilyen…
Hűtő tabletták
330105-R3L8T8D-650--Pucs--Throbber--Electrolux_2Melegítés után jöjjön a hűtés, ezek a fém hengerek rozsdamentes acélból készültek és italok hűtésére használhatók. Még nem sikerült meggyőződnünk arról, hogy miért hatékonyabbak, mint például egyszerű jégkockák. De nem ajánljuk!
Kockázatok

  • Ilyen eszközöknél nagyon fontos a tisztítás, mert könnyen szennyezhetjük ételünket, italunkat. Az alaposan elmosogatott hűtő hengert kézzel megfogva tesszük a pohárba. Ki szereti az ujjáról, más ujjáról bemosott szennyeződést is elkortyolgatni?

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mit tartalmaz?…

eteltcsakokosan

10 dolog, amit a szőlőről tudni kell

eteltcsakokosan

Hűsítő kávék

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató