
Hozzávalók:
1-2 db sárgarépa
1-2 db fehérrépa
1 kisebb karalábé
1 kisebb karfiol
20-25 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó
só, bors ízlés szerint
5 dl tej
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál étolaj
eperlevél levesbetét, ízlés szerint
Elkészítés:
A répákat, a karalábét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük.
A fazékban olajon kissé megdinszteljük a répákat és a karalábét, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 6 dl vízzel. (Víz helyett használhatunk húsalaplevet is.) Hozzáadjuk a karfiolt és a borsót, majd felforraljuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Beleszórjuk az eperlevelet, majd ha a tészta is megpuhult, az apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.