Ételtcsakokosan

Egyszerű zöldségleves

2022. április 8.

Hozzávalók:

1-2 db sárgarépa

1-2 db fehérrépa

1 kisebb karalábé

1 kisebb karfiol

20-25 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó

só, bors ízlés szerint

5 dl tej

1 csokor petrezselyem

2 evőkanál étolaj

eperlevél levesbetét, ízlés szerint

Elkészítés:

A répákat, a karalábét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük.
A fazékban olajon kissé megdinszteljük a répákat és a karalábét, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 6 dl vízzel. (Víz helyett használhatunk húsalaplevet is.) Hozzáadjuk a karfiolt és a borsót, majd felforraljuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Beleszórjuk az eperlevelet, majd ha a tészta is megpuhult, az apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.

Tipp!
Felhasználás vagy fogyasztás előtt a zöldségeket javasolt bőséges folyó vízzel alaposan lemosni, esetleg többször is átöblíteni. Tároláskor ne mossuk meg, mert könnyebben megromlanak.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Nemcsak a sütibe…

eteltcsakokosan

Az élet sója és borsa

eteltcsakokosan

Az ősz sztárja a szilva

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató