Ételtcsakokosan

Dióval töltött, fűszeres sült alma

2022. április 8.

Hozzávalók 4 darabhoz:

2 nagy alma (pl. Jonagold, vagy bármilyen téli alma)

1-2 dl tej (amennyit felvesz)

4 evőkanál méz

4 evőkanál dió

4 evőkanál mazsola

mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

A megmosott almák tetejét kb. 2 centire vágjuk le. Távolítsuk el a magokat, a magházat vigyázva, hogy az almákat ne lyukasszuk ki. Egy kevés almát is kiszedhetünk, hogy több töltelék férjen bele. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, a vágott felükkel felfelé.
A töltelékhez rövid ideig pároljuk együtt a tejet, a késsel összeaprított (vagy darált) diót, a mazsolát és a fűszerkeveréket (és az összetört gyümölcshúst, ha kivettünk az almából valamennyit). Töltsük meg ezzel a keverékkel az almákat, majd mindegyik tetejére csorgassunk mézet. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon, kb. 30 percig süssük. Ha az almák megpuhultak, de nem túlságosan, esetleg vaníliasodóval tálalhatjuk.

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

Már most gondoljunk a télre!

eteltcsakokosan

Moly ellen okosan

eteltcsakokosan

Sonkavásárlásnál mire figyeljünk?

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató