Ételtcsakokosan

Dióval töltött, fűszeres sült alma

2022. április 8.

Hozzávalók 4 darabhoz:

2 nagy alma (pl. Jonagold, vagy bármilyen téli alma)

1-2 dl tej (amennyit felvesz)

4 evőkanál méz

4 evőkanál dió

4 evőkanál mazsola

mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

A megmosott almák tetejét kb. 2 centire vágjuk le. Távolítsuk el a magokat, a magházat vigyázva, hogy az almákat ne lyukasszuk ki. Egy kevés almát is kiszedhetünk, hogy több töltelék férjen bele. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, a vágott felükkel felfelé.
A töltelékhez rövid ideig pároljuk együtt a tejet, a késsel összeaprított (vagy darált) diót, a mazsolát és a fűszerkeveréket (és az összetört gyümölcshúst, ha kivettünk az almából valamennyit). Töltsük meg ezzel a keverékkel az almákat, majd mindegyik tetejére csorgassunk mézet. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon, kb. 30 percig süssük. Ha az almák megpuhultak, de nem túlságosan, esetleg vaníliasodóval tálalhatjuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Bogrács, grillrács, nyárs

eteltcsakokosan

Édesítőszerek – 1.rész

eteltcsakokosan

Már most gondoljunk a télre!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató