Ételtcsakokosan

Le a kilókkal!

2018. március 8.

Tavasz van. Érezzük az illatát a levegőben és az első napsugarak gyenge erejét a bőrünkön. Ilyenkor minden olyan más. Tavasszal megújul a világ körülöttünk. Hamarosan lekerül rólunk a vastag nagykabát, a nagy sál, és mások számára is látható lesz az, amit egész télen át el tudtunk takarni velük.
woman-in-pants-after-diet-1483723918Wau
Nincs olyan nő, aki nem ábrándozna a feszes domborulatokról és az álomsúlyról, ami valamikor olyan természetes volt. Aztán akad, aki nemcsak ábrándozik, hanem ésszel és kitartással tesz is azért, hogy olyan legyen, mint akin egykor megakadt a párja szeme.
No és persze ilyenkor tucatjával ömlenek elénk az interneten a különböző hangzatos ígéretekkel ellátott divatdiétás tanácsok. Ezek többsége sajnos nem csupán hamis, hanem sokszor még veszélyes is lehet.  Észrevettétek már, hogy milyen gyorsan tűnnek el a divatdiéták egy-két év után a piacról? Valószínűleg azért, mert nem nyújtanak maradandó megoldást, a túlsúlyos emberek kudarcot vallanak, visszahíznak, boldogtalanok.
A fogyni vágyók zöme kipróbált már több divatdiétát is. De sajnos ezek nagy részét nem az orvosok és a tudományos hátteret igénylő munkával, kutatással foglalkozó emberek állították össze. Tehát tudományosan sokszor nem megalapozottak.
De mégis mi lehet az oka, hogy ekkora teret hódítanak egyes divatdiéták? Mert általában sztárok, híres emberek nevéhez fűzik és így reklámozzák őket. Csak a konkrét működésről, mellékhatásokról nem esik szó!
A szervezet egészséges működéséhez szükség van a szénhidrát, a fehérje és a zsír megfelelő arányú és mennyiségű bevitelére, mert ha ez eltolódik, és hosszú távon fennáll, a szervezet egészségkárosodásához vezet, nem pedig végleges súlycsökkentéshez.
A fogyókúrával sajnos árthatunk is az egészségünknek. Ezért hangsúlyozzuk, hogy senki ne vágjon bele semmilyen diétába anélkül, hogy át ne gondolta volna, utána ne nézett volna.
Mindenképpen ötvözzük a mozgást az étrendváltozással, figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre és a háziorvos vagy egyéb szakember tanácsát sem árt kikérni. A diéta célja az, hogy egészségesebben éljünk, ne okozzunk magunknak betegségeket, kellemetlenségeket.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Diópálinka vagy diólikőr?

szucseva

Karantén kutatást indít a Nébih

eteltcsakokosan

Vadak: ízben a titok

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató