Ételtcsakokosan

Cukormentes szőlőtorta

2022. április 8.

Hozzávalók:

A piskótához:

6 db egész tojás

4 evőkanál édesítőszer (Eritrit)

4 evőkanál finomliszt

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A piskóta meglocsolásához:

0,5 dl Amaretto likőr

A krémhez:

40 dkg mascarpone

2,5 dl habtejszín

75 dkg szőlő (piros és zöld vegyesen)

2 teáskanál édesítőszer (Eritrit)

5 g porzselatin

A díszítéshez:

6 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A tojások sárgáját az édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. Átforgatjuk, míg a liszt és a kakaópor már nem csomós. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszához keverjük. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot. A masszát kerek, 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk, majd a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük.

A megmosott, leszemezett szőlő felét turmixgépben pépesre keverjük, szitán átszűrjük. Ebbe a gyümölcslébe keverjük a zselatint, amit forrásig hevítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét elkeverjük az édesítővel, hozzákanalazzuk a tejszínhabot, majd a langyosra hűlt zselatinos gyümölcslevet. A maradék szőlőszemekből pár szép szemet félreteszünk, a többit óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Amíg a tortalap kihűl, a krémet hűtőbe tesszük.

A kihűtött piskótát három részre vágjuk. A krémet is három részre osztjuk. Az első, alsó részt meglocsoljuk a likőrrel, rákenjük a krém 1/3-át. A második résszel is így járunk el, majd a harmadikkal is. A félretett maradék szőlőszemekkel és a szeletelt mandulával díszítjük.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vadak a konyhában

eteltcsakokosan

Bővülő kínálat

eteltcsakokosan

Mitől lehet büdös a hús?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató