Hozzávalók:
A piskótához:
6 db egész tojás
4 evőkanál édesítőszer (Eritrit)
4 evőkanál finomliszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A piskóta meglocsolásához:
0,5 dl Amaretto likőr
A krémhez:
40 dkg mascarpone
2,5 dl habtejszín
75 dkg szőlő (piros és zöld vegyesen)
2 teáskanál édesítőszer (Eritrit)
5 g porzselatin
A díszítéshez:
6 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
A tojások sárgáját az édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. Átforgatjuk, míg a liszt és a kakaópor már nem csomós. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszához keverjük. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot. A masszát kerek, 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk, majd a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük.
A megmosott, leszemezett szőlő felét turmixgépben pépesre keverjük, szitán átszűrjük. Ebbe a gyümölcslébe keverjük a zselatint, amit forrásig hevítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét elkeverjük az édesítővel, hozzákanalazzuk a tejszínhabot, majd a langyosra hűlt zselatinos gyümölcslevet. A maradék szőlőszemekből pár szép szemet félreteszünk, a többit óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Amíg a tortalap kihűl, a krémet hűtőbe tesszük.
A kihűtött piskótát három részre vágjuk. A krémet is három részre osztjuk. Az első, alsó részt meglocsoljuk a likőrrel, rákenjük a krém 1/3-át. A második résszel is így járunk el, majd a harmadikkal is. A félretett maradék szőlőszemekkel és a szeletelt mandulával díszítjük.