Ételtcsakokosan

Cukormentes szőlőtorta

2022. április 8.

Hozzávalók:

A piskótához:

6 db egész tojás

4 evőkanál édesítőszer (Eritrit)

4 evőkanál finomliszt

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A piskóta meglocsolásához:

0,5 dl Amaretto likőr

A krémhez:

40 dkg mascarpone

2,5 dl habtejszín

75 dkg szőlő (piros és zöld vegyesen)

2 teáskanál édesítőszer (Eritrit)

5 g porzselatin

A díszítéshez:

6 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A tojások sárgáját az édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. Átforgatjuk, míg a liszt és a kakaópor már nem csomós. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszához keverjük. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot. A masszát kerek, 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk, majd a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük.

A megmosott, leszemezett szőlő felét turmixgépben pépesre keverjük, szitán átszűrjük. Ebbe a gyümölcslébe keverjük a zselatint, amit forrásig hevítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét elkeverjük az édesítővel, hozzákanalazzuk a tejszínhabot, majd a langyosra hűlt zselatinos gyümölcslevet. A maradék szőlőszemekből pár szép szemet félreteszünk, a többit óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Amíg a tortalap kihűl, a krémet hűtőbe tesszük.

A kihűtött piskótát három részre vágjuk. A krémet is három részre osztjuk. Az első, alsó részt meglocsoljuk a likőrrel, rákenjük a krém 1/3-át. A második résszel is így járunk el, majd a harmadikkal is. A félretett maradék szőlőszemekkel és a szeletelt mandulával díszítjük.

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

Elsősegély otthon

eteltcsakokosan

Félig fűszer, félig zöldség – A torma

eteltcsakokosan

Így süssünk sült krumplit

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató