Ételtcsakokosan

Megéri vagy kidobott pénz?…

2020. december 17.

Közeli lejáratú élelmiszerek. Megéri vagy kidobott pénz? Hús/hal esetén el lehet hozni biztonságosan a közeli lejáratút?

Az üzletekben az élelmiszerek a fogyaszthatósági/minőségmegőrzési idejük lejáratának napjáig hozhatók forgalomba, és – amennyiben más kizáró ok nem merül fel – emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerként eddig a dátumig jogszerűen kínálhatók eladásra. Az élelmiszer a gyártó által meghatározott időtartam lejártáig biztonságosnak tekintendő. Természetesen a tárolási feltételek, hús és hal esetében különösen az előírt hőmérséklet folyamatos biztosítása alapvető fontosságú.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

eteltcsakokosan

A tej világnapja

eteltcsakokosan

A tél csemegéje a naspolya

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató