Közeli lejáratú élelmiszerek. Megéri vagy kidobott pénz? Hús/hal esetén el lehet hozni biztonságosan a közeli lejáratút?
Az üzletekben az élelmiszerek a fogyaszthatósági/minőségmegőrzési idejük lejáratának napjáig hozhatók forgalomba, és – amennyiben más kizáró ok nem merül fel – emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerként eddig a dátumig jogszerűen kínálhatók eladásra. Az élelmiszer a gyártó által meghatározott időtartam lejártáig biztonságosnak tekintendő. Természetesen a tárolási feltételek, hús és hal esetében különösen az előírt hőmérséklet folyamatos biztosítása alapvető fontosságú.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom