Ételtcsakokosan

Bruscetta

2016. augusztus 22.

Most van a paradicsom szezonja, ilyenkor a legfinomabb, tehát ilyenkor kell friss ételeket készíteni belőle. A bruscetta (ejtsd: bruszketta) egy olasz előétel, amit főzni sem kell. Pár alapanyag és pár perc elég hozzá és máris asztalon a finomság.
Hozzávalók:baguette-397949_640

  • 1 bagett vagy erzsébetkenyér
  • 50 dkg  érett paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A bagettet szeleteljétek vastag szeletekre. A paradicsomokat és a lilahagymát alaposan mossátok meg és csepegtessétek le, majd egy zöldségekhez használt vágódeszkán kis kockákra aprítsátok fel a paradicsomot. Tegyétek át egy egy tálba és a lilahagymát is aprítsátok fel, majd adjátok a paradicsomhoz. Kevés olivaolajjal keverjétek össze, sózzátok és borsozzátok.
A bagett szeleteket pirítsátok meg: vagy kettesével kenyérpirítóban, vagy egy rácsra helyezve több szeletet a sütőbe is betolhattok és grill fokozaton barnára süthetitek. A meleg piritósokat dörzsöljétek be fokhagymával, majd minden szeltre kanalazzatok a hagymás paradicsomból.
Langyosan tálaljátok! Ha szeretitek, akkor friss bazsalikomot is tehettek rá.
Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
  • Ellenőrizzétek a fokhagymát a felhasználás előtt, egészséges és ép legyen (ne csírázzon, ne legyen penészes, ne legyen sérült).
  • A zöldségeket, zöld fűszereket alaposan mossátok meg és csepegtessétek le.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Segítség a mindennapjainkban

Nagy-RicsoyN

Bogrács, grillrács, nyárs

eteltcsakokosan

Lisztek és tulajdonságaik

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató