Ételtcsakokosan

Bruscetta

2016. augusztus 22.

Most van a paradicsom szezonja, ilyenkor a legfinomabb, tehát ilyenkor kell friss ételeket készíteni belőle. A bruscetta (ejtsd: bruszketta) egy olasz előétel, amit főzni sem kell. Pár alapanyag és pár perc elég hozzá és máris asztalon a finomság.
Hozzávalók:baguette-397949_640

  • 1 bagett vagy erzsébetkenyér
  • 50 dkg  érett paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A bagettet szeleteljétek vastag szeletekre. A paradicsomokat és a lilahagymát alaposan mossátok meg és csepegtessétek le, majd egy zöldségekhez használt vágódeszkán kis kockákra aprítsátok fel a paradicsomot. Tegyétek át egy egy tálba és a lilahagymát is aprítsátok fel, majd adjátok a paradicsomhoz. Kevés olivaolajjal keverjétek össze, sózzátok és borsozzátok.
A bagett szeleteket pirítsátok meg: vagy kettesével kenyérpirítóban, vagy egy rácsra helyezve több szeletet a sütőbe is betolhattok és grill fokozaton barnára süthetitek. A meleg piritósokat dörzsöljétek be fokhagymával, majd minden szeltre kanalazzatok a hagymás paradicsomból.
Langyosan tálaljátok! Ha szeretitek, akkor friss bazsalikomot is tehettek rá.
Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
  • Ellenőrizzétek a fokhagymát a felhasználás előtt, egészséges és ép legyen (ne csírázzon, ne legyen penészes, ne legyen sérült).
  • A zöldségeket, zöld fűszereket alaposan mossátok meg és csepegtessétek le.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Megéri vagy kidobott pénz?…

eteltcsakokosan

Több mint 600 millió adag élelmiszert pazarolunk

eteltcsakokosan

10 dolog… Amit a ribiszkéről tudni érdemes

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató