Ételtcsakokosan

Borleves habgaluskával

2022. április 8.

Hozzávalók:

5 dl víz

4 dl édes fehérbor

4 db szegfűszeg

1 db fahéj

1 citrom reszelt héja (nem kezelt)

7 db tojássárgája

10 dkg cukor

200 ml habtejszín

Hozzávalók a galuskához:

5 db tojásfehérje

3 evőkanál cukor

1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

A vizet, a bort, a fűszereket, és a citrom reszelt héját egy fazékban, kis lángon, körülbelül 15 percet forraljuk. Ez alatt a tojások sárgáját, a cukrot és a habtejszínt egy fazékban kikeverjük, és az átforralt, leszűrt boros levest – folyamatosan keverve – óvatosan hozzáöntjük. Ügyeljünk arra, hogy csak lassan adagoljuk a tojáshoz, mert a forró boros lé összeránthatja a tojást. Kb. 15 percet, sűrűn kevergetve, lassan főzzük.
Közben, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A fehérjéből kanállal galuskát formázva, lobogó vízbe tesszük. 1-2 perc alatt készre főzzük, szűrőkanállal kivesszük, majd a levessel együtt tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

Sütemények dúsítója

eteltcsakokosan

Sokszínű kukorica

eteltcsakokosan

Kerülj képbe – bevásárlás, kipakolás

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató