Ételtcsakokosan

Borleves habgaluskával

2022. április 8.

Hozzávalók:

5 dl víz

4 dl édes fehérbor

4 db szegfűszeg

1 db fahéj

1 citrom reszelt héja (nem kezelt)

7 db tojássárgája

10 dkg cukor

200 ml habtejszín

Hozzávalók a galuskához:

5 db tojásfehérje

3 evőkanál cukor

1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

A vizet, a bort, a fűszereket, és a citrom reszelt héját egy fazékban, kis lángon, körülbelül 15 percet forraljuk. Ez alatt a tojások sárgáját, a cukrot és a habtejszínt egy fazékban kikeverjük, és az átforralt, leszűrt boros levest – folyamatosan keverve – óvatosan hozzáöntjük. Ügyeljünk arra, hogy csak lassan adagoljuk a tojáshoz, mert a forró boros lé összeránthatja a tojást. Kb. 15 percet, sűrűn kevergetve, lassan főzzük.
Közben, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A fehérjéből kanállal galuskát formázva, lobogó vízbe tesszük. 1-2 perc alatt készre főzzük, szűrőkanállal kivesszük, majd a levessel együtt tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Újdonságok a Nébih Oktatási Programjában

eteltcsakokosan

Bevásárlás II.

eteltcsakokosan

Vedd fel a harcot!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató