Hozzávalók:
5 dl víz
4 dl édes fehérbor
4 db szegfűszeg
1 db fahéj
1 citrom reszelt héja (nem kezelt)
7 db tojássárgája
10 dkg cukor
200 ml habtejszín
Hozzávalók a galuskához:
5 db tojásfehérje
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A vizet, a bort, a fűszereket, és a citrom reszelt héját egy fazékban, kis lángon, körülbelül 15 percet forraljuk. Ez alatt a tojások sárgáját, a cukrot és a habtejszínt egy fazékban kikeverjük, és az átforralt, leszűrt boros levest – folyamatosan keverve – óvatosan hozzáöntjük. Ügyeljünk arra, hogy csak lassan adagoljuk a tojáshoz, mert a forró boros lé összeránthatja a tojást. Kb. 15 percet, sűrűn kevergetve, lassan főzzük.
Közben, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A fehérjéből kanállal galuskát formázva, lobogó vízbe tesszük. 1-2 perc alatt készre főzzük, szűrőkanállal kivesszük, majd a levessel együtt tálaljuk.