Tavaly lejárt ecet még használható?
Mindenképp javasolt alaposan megvizsgálni a termék érzékszervi tulajdonságait annak felhasználása előtt, és számolni kell azzal, hogy esetleg gyengébb a minősége.
Az élelmiszerek minőség-megőrzési – fogyaszthatósági időtartamának –, illetve a lejárati idő megállapítása az élelmiszer-előállító feladata és felelőssége, amely a termék jellege, összetétele, a szállítási és – a gyártó által meghatározott – tárolási körülmények figyelembevételével történik.
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 15. § (2) bekezdése alapján, lejárt fogyaszthatósági vagy minőség-megőrzési idejű élelmiszer nem hozható forgalomba élelmiszerként. A lejárt minőség-megőrzési idejű élelmiszernek már a gyártó nem garantálja a megfelelő minőségét, és egyes élelmiszerek biztonságossága is kérdéses lehet, ezért fogyasztásuk nem javasolt.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom