Ételtcsakokosan

Tavaly lejárt használható még? …

2020. február 27.

Tavaly lejárt ecet még használható?

 
Mindenképp javasolt alaposan megvizsgálni a termék érzékszervi tulajdonságait annak felhasználása előtt, és számolni kell azzal, hogy esetleg gyengébb a minősége.
Az élelmiszerek minőség-megőrzési – fogyaszthatósági időtartamának –, illetve a lejárati idő megállapítása az élelmiszer-előállító feladata és felelőssége, amely a termék jellege, összetétele, a szállítási és – a gyártó által meghatározott – tárolási körülmények figyelembevételével történik.
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 15. § (2) bekezdése alapján, lejárt fogyaszthatósági vagy minőség-megőrzési idejű élelmiszer nem hozható forgalomba élelmiszerként. A lejárt minőség-megőrzési idejű élelmiszernek már a gyártó nem garantálja a megfelelő minőségét, és egyes élelmiszerek biztonságossága is kérdéses lehet, ezért fogyasztásuk nem javasolt.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ételdoboz: mókuskerék a háztartásban

eteltcsakokosan

Főzz főzeléket!

eteltcsakokosan

Étkezzünk évszakok szerint!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató