Ételtcsakokosan

Tavaly lejárt használható még? …

2020. február 27.

Tavaly lejárt ecet még használható?

 
Mindenképp javasolt alaposan megvizsgálni a termék érzékszervi tulajdonságait annak felhasználása előtt, és számolni kell azzal, hogy esetleg gyengébb a minősége.
Az élelmiszerek minőség-megőrzési – fogyaszthatósági időtartamának –, illetve a lejárati idő megállapítása az élelmiszer-előállító feladata és felelőssége, amely a termék jellege, összetétele, a szállítási és – a gyártó által meghatározott – tárolási körülmények figyelembevételével történik.
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 15. § (2) bekezdése alapján, lejárt fogyaszthatósági vagy minőség-megőrzési idejű élelmiszer nem hozható forgalomba élelmiszerként. A lejárt minőség-megőrzési idejű élelmiszernek már a gyártó nem garantálja a megfelelő minőségét, és egyes élelmiszerek biztonságossága is kérdéses lehet, ezért fogyasztásuk nem javasolt.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Citrusok és kézmosás

eteltcsakokosan

Így készíts kovászos uborkát

eteltcsakokosan

Maradék csokinyuszik márpedig léteznek

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató