Hozzávalók:
1 nagyobb, fiatal kakas aprólékával együtt
3 közepes fej vöröshagyma
2 db paradicsom, 1 zöldpaprika (lehet csípős is)
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kacsazsír
2 evőkanál csemege paprikakrém
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 evőkanál őrölt csemege fűszerpaprika
Elkészítés:
Készítsük elő a kakashúst, daraboljuk fel. Aprítsuk össze a hagymát, és a kacsazsírban pirítsuk meg. Vigyázzunk, hogy a bogrács alatt ne legyen túl nagy tűz, a hagyma és a fűszerek ne égjenek meg. Amikor a hagyma már üvegesre pirult, tegyük hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát, majd kevés vízzel pároljuk. Amikor a víz elfőtt, hozzátehetjük a feldarabolt kakast, aprólékaival együtt. Öntsük fel újra vízzel, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, sót, borsot, köményt, paprikakrémet, paprikaőrleményt. Forrástól számítva legalább másfél órát főzzük, de legalábbis a hús puhulásáig. Időnként rázogassuk meg a bográcsot, illetve pótoljuk az elfőtt vizet. Főtt burgonyával tálaljuk.