Ételtcsakokosan

Bográcsos kakaspörkölt, főtt burgonyával

2022. április 8.

Hozzávalók:

1 nagyobb, fiatal kakas aprólékával együtt

3 közepes fej vöröshagyma

2 db paradicsom, 1 zöldpaprika (lehet csípős is)

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál kacsazsír

2 evőkanál csemege paprikakrém

1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

3 evőkanál őrölt csemege fűszerpaprika

Elkészítés:

Készítsük elő a kakashúst, daraboljuk fel. Aprítsuk össze a hagymát, és a kacsazsírban pirítsuk meg. Vigyázzunk, hogy a bogrács alatt ne legyen túl nagy tűz, a hagyma és a fűszerek ne égjenek meg. Amikor a hagyma már üvegesre pirult, tegyük hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát, majd kevés vízzel pároljuk. Amikor a víz elfőtt, hozzátehetjük a feldarabolt kakast, aprólékaival együtt. Öntsük fel újra vízzel, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, sót, borsot, köményt, paprikakrémet, paprikaőrleményt. Forrástól számítva legalább másfél órát főzzük, de legalábbis a hús puhulásáig. Időnként rázogassuk meg a bográcsot, illetve pótoljuk az elfőtt vizet. Főtt burgonyával tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Padlizsán

eteltcsakokosan

Zöldségek a grillen

eteltcsakokosan

Felnőttek folyadékszükséglete

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató