Hozzávalók
A tésztához:
25 dkg sütőmargarin
1 kávéskanál só
50 dkg liszt
3 dkg cukor
1 db tojás
1 dl tej
A töltelékhez:
1 kg alma
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 teáskanál őrölt fahéj
½ citrom leve és reszelt héja
Elkészítés
A lisztet átszitáljuk, majd a hozzávalókkal jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órára letakarva, pihentetjük.
Az almákat meghámozzuk, reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, és lassú tűzön megpároljuk. Közben adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat.
A tésztát kinyújtjuk, nagyobb, kör alakú kiszúróval (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, a kapott tésztát kissé megnyújtjuk, hogy ovális alakja legyen.
Mindegyik korongra 1 evőkanálnyi almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk.
A kifliket 2 cm-es távolságban sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Végül megkenjük tojásfehérjével, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük.
Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.