Ételtcsakokosan

Almás kifli

2022. április 8.

Hozzávalók

A tésztához:

25 dkg sütőmargarin

1 kávéskanál só

50 dkg liszt

3 dkg cukor

1 db tojás

1 dl tej

A töltelékhez:

1 kg alma

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1-2 teáskanál őrölt fahéj

½ citrom leve és reszelt héja

Elkészítés

A lisztet átszitáljuk, majd a hozzávalókkal jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órára letakarva, pihentetjük.
Az almákat meghámozzuk, reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, és lassú tűzön megpároljuk. Közben adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat.

A tésztát kinyújtjuk, nagyobb, kör alakú kiszúróval (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, a kapott tésztát kissé megnyújtjuk, hogy ovális alakja legyen.
Mindegyik korongra 1 evőkanálnyi almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk.

A kifliket 2 cm-es távolságban sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Végül megkenjük tojásfehérjével, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük.

Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp!
Ha a sütibe a citrom reszelt héját is szeretnénk felhasználni, érdemes a csak viasszal kezelt, vagy ökológiai termesztésből származó citromot választani, hiszen a héján lévő növényvédőszer-maradék, mosással nem távolítható el.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

7 hétköznapi főzési baki

eteltcsakokosan

Melyik krumpli mire jó?

eteltcsakokosan

Kirándulj okosan!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató