Ételtcsakokosan

Egészséges szomjoltás, a limonádé

2018. május 18.

Az egyik legnépszerűbb nyári hűsítő a limonádé, ami nem is csoda, hiszen az alap verzióhoz mindössze 3 alapanyag szükséges és percek alatt elkészíthető.

limo
A limonádé alapanyaga a csapvíz vagy palackozott víz. Ezt ízesítjük citromlével, a legjobb frissen facsart citromlével készíteni. Édesíthetjük mézzel, cukorral, édesítőszerrel és további ízesítőként adhatunk a limonádéhoz például bodzát, mentát, citromfüvet valamint gyümölcsöket.
A recept egyszerűsége ellenére körültekintőnek kell lennünk az elkészítés során.
Az alábbiakban adunk néhány tippet, hogy a limonádé valóban frissítő legyen.

  • Limonádékészítés előtt mindig mossunk kezet.
  • Készítsük elő az alapanyagokat, szükséges eszközöket, legyen minden kézközelben.
  • Amennyiben citromszeleteket is szeretnénk a limonádéba tenni, mindenképpen ügyeljünk arra, hogy csak és kizárólag bio citromot vásároljunk. A bio citrom héját mesterséges szerrel nem kezelik, de természetesen ezeket is meg kell mosni felhasználás előtt.
  • A citrom felszeleteléséhez használjuk a zöldségek, és gyümölcsök aprítására rendszeresített vágódeszkát.
  • Használjunk csapvizet vagy palackozott vizet a limonádéhoz, a jégkockát is ebből készítsük el.
  • Válasszunk olyan kancsót, aminek teteje is van, így biztosan nem szennyeződhet az italunk.
  • Vannak már olyan kancsók is, amelyekben egy hűtőrúd található, ide lehet tenni a jégkockákat, amik anélkül hűtik italunkat, hogy az közben felhígulna.
  • Amennyiben más gyümölcsökkel, fűszerekkel (pl.: menta, bazsalikom) gazdagítjuk hűsítőnket, minden esetben mossuk meg őket folyó víz alatt, majd csepegtessük le.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A tálcás védőgázas darált hús mitől lehet büdös? …

szucseva

Nem elég kivágni a penészes részt!

eteltcsakokosan

Kenyértartót, de milyet?

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató