Ételtcsakokosan

Egészséges szomjoltás, a limonádé

2018. május 18.

Az egyik legnépszerűbb nyári hűsítő a limonádé, ami nem is csoda, hiszen az alap verzióhoz mindössze 3 alapanyag szükséges és percek alatt elkészíthető.

limo
A limonádé alapanyaga a csapvíz vagy palackozott víz. Ezt ízesítjük citromlével, a legjobb frissen facsart citromlével készíteni. Édesíthetjük mézzel, cukorral, édesítőszerrel és további ízesítőként adhatunk a limonádéhoz például bodzát, mentát, citromfüvet valamint gyümölcsöket.
A recept egyszerűsége ellenére körültekintőnek kell lennünk az elkészítés során.
Az alábbiakban adunk néhány tippet, hogy a limonádé valóban frissítő legyen.

  • Limonádékészítés előtt mindig mossunk kezet.
  • Készítsük elő az alapanyagokat, szükséges eszközöket, legyen minden kézközelben.
  • Amennyiben citromszeleteket is szeretnénk a limonádéba tenni, mindenképpen ügyeljünk arra, hogy csak és kizárólag bio citromot vásároljunk. A bio citrom héját mesterséges szerrel nem kezelik, de természetesen ezeket is meg kell mosni felhasználás előtt.
  • A citrom felszeleteléséhez használjuk a zöldségek, és gyümölcsök aprítására rendszeresített vágódeszkát.
  • Használjunk csapvizet vagy palackozott vizet a limonádéhoz, a jégkockát is ebből készítsük el.
  • Válasszunk olyan kancsót, aminek teteje is van, így biztosan nem szennyeződhet az italunk.
  • Vannak már olyan kancsók is, amelyekben egy hűtőrúd található, ide lehet tenni a jégkockákat, amik anélkül hűtik italunkat, hogy az közben felhígulna.
  • Amennyiben más gyümölcsökkel, fűszerekkel (pl.: menta, bazsalikom) gazdagítjuk hűsítőnket, minden esetben mossuk meg őket folyó víz alatt, majd csepegtessük le.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fűszernövények 1.

eteltcsakokosan

Libamáj vs. Kacsamáj

eteltcsakokosan

Konyhai gyakorlatot vizsgáltak

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató