Ételtcsakokosan

Sült libacomb

2013. november 11.

Libás étkek

A liba kiváló fehérjeforrás, de zsírtartalma miatt érdemes csak mértékkel fogyasztani. Húsa sötét színű, rostos, az úgynevezett barna húsú szárnyasok közé sorolhatjuk. Aromája és illata erőteljesebb, ezt vegyük figyelembe a libahúsból készült ételek elkészítésekor. A fiatal állatok húsa zsenge és ízletes, ezért a kisebb madarakat egyben sütve is el lehet készíteni, míg a nagyobbakat célszerű részeikre bontva párolni vagy sütni.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

  • 4 db libacomb,
  • kb. 3-4 dl olaj,
  • 2 fej vöröshagyma karikára vágva,
  • 4-5 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 erőleves kocka,
  • 1,5 dl száraz fehérbor,
  • só, őrölt feketebors, morzsolt majoránna,
  • 3 evőkanál mustár,
  • 2 evőkanál grillfűszer

ELKÉSZÍTÉS:

A combokat megtisztítjuk, megmossuk, majd papír törlővel szárazra töröljük és bedörzsöljük mustáros, olajos-borsos és grillfűszeres páccal. Lefóliázzuk és 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük. A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütjük, benne a combokat pár perc alatt körben megkapatjuk. Ezek után sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, közéjük rakjuk a vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, majd megszórjuk kevés majorannával. Aláöntjük a bort és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé pároljuk körülbelül 2,5–3 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyja is elfő. Végezetül fedetlenül, 220 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk és körülbelül 20-25 perc alatt piros ropogósra sütjük, miközben a saját levével többször meglocsoljuk, nehogy kiszáradjon. Tálalásnál a sült libacomb mellé párolt káposztát, pirított burgonyát vagy krumplipürét kínálunk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kirándulj okosan!

eteltcsakokosan

Karácsonyi készülődés gyerekekkel

eteltcsakokosan

GMO mentes vagy sem?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató